Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Allereerste zege voor Verachten in Meer
Nieuws

Allereerste zege voor Verachten in Meer

stef verachten meer

Stef Verachten legt in het zwemmen de basis voor zijn zege in Meer (foto: Kris Hofkens)

In de triatlon van Meer kregen we twee verrassende winnaars, al mag dat na de uitslagen van de laatste weken geen echte verrassing meer zijn. Sara Van De Vel bewees dat ze ook op de kwartafstand haar mannetje kan staan en Stef Verachten bewees dat de progressie die hij deze winter gemaakt heeft eindelijk vruchten afwerpt. 

Verachten was dan ook supercontent na een spannende strijd met David De Grooff. “Goeie race, 1ste overwinning in mijn prille triathlon carrière. Afgelopen week nog stevig getraind omdat alles in het teken staat van Retie. Zwemmen begon heel goed zoals ik vooraf had gehoopt. Het waren jammer genoeg maar 2 rondes van 500m, 2de ronde beetje opgehouden door de latere starters. Maar zonder kleerscheuren als eerste de wisselzone in.

In het fietsen waren het 3 rondes van 13km, ik zat onmiddellijk goed in mijn ritme en moest nergens echt op mijn adem gaan staan. De fietsrondes gingen snel voorbij maar ik had geen idee of er andere atleten terug kwamen uit de achtergrond.

stef meer

 

Verachten wisselt als leider (foto: Kris Hofkens)

Ik wist dat mijn fietsen vrij goed zat maar hield toch rekening mee dat David De Grooff me eventueel zou inhalen. Dit gebeurde niet, integendeel zelfs. Bij het ingaan van het lopen had ik 1’45 voorsprong op David. Dit in m’n achterhoofd ben ik de eerste 2km behouden vertrokken en dan beginnen doorduwen. Vanaf km 3 voelde ik me echt sterk en wist ik dat het niet makkelijk zou zijn dat er iemand nog zou terugkeren. Laatste 2km waren dan ook genieten en uiteindelijk kunnen finishen met de snelste looptijd van 34’27. In een eindtijd van 1u41’43 heb ik gewonnen. Ik ben supercontecnt en bijna klaar voor Retie. Nog een paar puntjes op de i zetten, volgende week nog even doorduwen en dan rusten en vervolgens knallen voor eigen volk,” aldus winnaar Stef Verachten.

David De Grooff had nog een tijdje uitzicht op de zege. “Ik had gehoopt op één plaatsje beter, maar Stef Verachten was te sterk vandaag. Ik heb nog gegokt op het lopen, maar het gat was al te groot”, liet David weten.

Kris Vermeiren snelde naar de derde plaats. “Vandaag was het bijna een thuiswedstrijd voor mij en dat gaf toch dus wel wat prestatiedruk”, vertelt Kris. “Met David en Stef erbij wist ik dat ik vooral ging strijden voor de derde plaats. Na een minder goed zwemnummer kwam ik ongeveer als 15de uit het water en had na een snelle wissel plaats 10 op de fiets al in het vooruitzicht! Stevig doorgeduwd op de fiets met ondermeer een sterke Filip Philips en Adrian siemons, Jasper de Fre en Hans Verbist. Maar we kwamen toch ook niet meer dan 1’30” dichter op nr 1 en 2 ! Met het lopen direct alles of niets gespeeld en toch wel wat afstand kunnen nemen van mijn opponenten! Ikke dus kei content als derde over de streep en ook nog het clubkampioenschap van SPTC gewonnen!”, besluit een tevreden Kris Vermeiren.

sara vdv meer

Sara Van De Vel wint in Meer (foto: Kris Hofkens)

Ook Sara Van De Vel was uitermate tevreden. “Ik deed hier mijn eerste kwarttriatlon en dan meeten kunnen winnen, dat stemt me gelukkig”, vertelde de Atriac-atlete. Zij haalde het van de Tsjechisch-Wuustwezelse Linda Vitova. Caroline Devos werd derde.