Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts 8ste in Rapperswill
Nieuws

Bart Aernouts 8ste in Rapperswill

bart rapperswill
Bart Aernouts wordt 8ste in Rapperswill (Foto: David Pintens)
Bart Aernouts van het Uplace-BMC Pro Triathlon Team is vandaag als achtste geëindigd in de Ironman 70.3 Zwitserland. Bart, die twee jaar geleden nog als tweede eindigde in Rapperswil-Jona, ging voor een beter resultaat maar werd deze week ziek. Zijn teamgenoot Ronnie Schildknecht finishte als vierde. Boris Stein (Duitsland; 03:44:42) pakte de titel. Zilver en brons gingen naar Ruedi Wild (3:45:31) en Mike Aigroz (3:46:31) uit Zwitserland.
Lokale favoriete Daniela Ryf was de snelste vrouw met 4:00:14. Emma Pooley (GB; 04:12:01) en Nicola Spirig (Zwitserland; 4:21:17) vervolledigden het podium.
Bart was in goeie vorm afgereisd naar Zwitserland. Daar aangekomen werd hij echter ziek, waardoor hij vandaag niet wedstrijd-fit was. Het zwemmen viel nog mee. Bart kwam slechts twee minuten na het eerste groepje uit het water. Op de fiets voelde hij zich echter al snel slecht. De wedstrijd uitdoen en er een goeie training van maken werden dan ook de nieuwe doelstellingen. Bart reed met meer dan vijf minuten achterstand als negende de tweede transitiezone in. Terwijl Uplace-BMC teamgenoot Ronnie Schildknecht maar net naast een podiumplaats pakte, finishte Bart als achtste met een tijd van 3:52:50.
Een hese Bart Aernouts keek terug op een wedstrijd die er geen was: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik ga in elke wedstrijd voor een goed resultaat. Maar hier kan je niet veel aan doen. Je kan ook geen conclusies trekken uit een dag zoals deze. Ik voelde me al een paar dagen slecht, maar ik wilde het in ieder geval proberen. Maar het ging niet vandaag. Hopelijk heb ik er nog een goede training van gemaakt. Mijn zwemmen was eigenlijk niet slecht en ik voelde me nog ok in het begin van het fietsen. Maar nadien is het snel verslechterd. Stoppen omdat ik me niet goed voelde vond ik dan weer geen optie. Ik heb de afgelopen weken prima getraind dus ik weet dan mijn conditie goed zit. Ik moet nu gewoon zien dat ik mezelf verzorg en dan zouden drie weken hoogtestage in Font Romeu moeten volstaan om klaar te geraken voor de Ironman Nice op 29 juni.”
Ook Joerie Vansteelant kwam in actie in Zwitserland, maar de meervoudige wereldkampioen duathlon had een slechte dag. “DNF staat normaal niet in mijn woordenboek, maar vandaag liep het niet goed. Geen kracht in de benen en dus was dit de beste beslissing in het teken van de Ironman van Klagenfurt”, aldus Joerie.
Hannes Vandermoere van Club Shifting Gears werd knap twaalfde. Peter Croes, in volle voorbereiding op de Ironman van Zurich, werd 30ste overall en derde in zijn age group.