Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goris in Bredene, EK Aquathlon en andere triatlonsprokkels
Nieuws

Goris in Bredene, EK Aquathlon en andere triatlonsprokkels

Louise Bredene

In dit superdrukke weekend hebben we nog niet alle informatie bij elkaar gekregen, maar bij deze al een overzicht van wat triatlonsprokkels.

Zo werd Ruben Geys 21ste op het EK Aquathlon in Keulen. Het goud en zilver waren voor de Oekraïners Oleksey Syutkin en Dmytro Malyar. Zij haalden het in 28’31 en 28’35. Onze landgenoot deed het in 30’40.

 

 

Stijn Goris pakte de overwinning in Bredene. Hij haalde het voor Tom Mets en Wannes Swinnen. Louise Vandenbroucke pakte de winst bij de dames.

In de sprinttriatlon van Meer was de eerste plaats voor Frederik Swannet. Bij de vrouwen was Maartje Emsens, de partner van Ben Brems, de beste.

In Utö Swimrun in Zweden, een extreme zwemloop waarbij de deelnemers (zwemmend én lopend in wetsuit) van het ene eiland naar het andere hoppend, zijn Jan Syryn en Dirk Beersmans voor het Z3R0D Scott Endurance Team knap vijfde geworden in een tijd van 3u32’43. Ze hebben daarmee de kwalificatie voor het WK ultra zwemloop verzekerd. Dat vindt plaats op 1 september in Otillo, met 23 eilanden, 10 km zwemmen en 65 km lopen. Joppe Wuyts en Joris Lankers van DCM Heylen Vastgoed werden 47ste in 4u17’38.

In de XTerra van Portugal is Yeray Luxem 3de gefinished.

in Oostkerke heeft Sanne Swolfs gewonnen.

Alexandra Tondeur blijft verbazen. De Belgische kampioene sprintduatlon pakte in de 70.3 Ironman van Rapperswill een mooie vijfde plaats.

Hannes Cool is 12de gefinished in de 70.3 Ironman van Italië. “Gemengde gevoelens. Het zwemmen was okee, maar het fietsen niet. Toch nog blij dat ik door een goede loopproef nog twaalfde werd”, aldus Hannes.