Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire en Katrien gaan voor top-8
Nieuws

Claire en Katrien gaan voor top-8

Kitzbuhel 2014 2 - 098

Claire Michel (l) en Katrien Verstuyft (r) op de briefing in Kitzbühel (foto: Joris Sels)

Vrijdagmiddag om 15 u. komen de Belgische dames als eerste in actie op het EK triatlon in Kitzbühel. Met Claire Michel en Katrien Verstuyft beschikken we over twee outsiders die met een goede dag wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. Wij voelden onze landgenotes aan de tand vlak na de atletenbriefing in Kitzbühel. Ze rekenen allebei op een top-8 plaats.

“Ik merk dat de conditie momenteel erg goed zit”, vertelt Katrien. “Ik mik dan ook op een top-8, wat me ook zou helpen om voldoende steun te blijven krijgen. Het is altijd moeilijk voorspellen hoe zo’n Europees kampioenschap zal verlopen en er zijn veel sterke loopsters aan de start. Ik reken op dit parcours vooral op mijn fietsen. Als het zwemmen mee zit, dan kan ik in het fietsen misschien het verschil maken. Dit is voor mij wel de periode dat het moet gebeuren. Met Chicago en Hamburg komen er nog twee stevige WTS wedstrijden aan. Daarom zal ik er dit jaar tijdens het BK in Kortrijk niet bij zijn”, aldus de nationale kampioene.

Ook Claire Michel laat de nationale titelstrijd links liggen. “Dit EK in Kitzbühel volgt vlak na het eerste deel van mijn examens en met nadien nog Chicago en Hamburg en dan opnieuw examens blijf ik het druk hebben”, vertelt de Brusselse. “Voor mij wordt dit het eerste EK uit mijn nog jonge carrière. Ik heb de ambitie om bij de eerste acht te finishen, maar eigenlijk zou voor zo’n eerste keer top-15 al mooi zijn. Ik denk dat ik goed voorbereid ben. Of ik mee vooraan wil zitten na het zwemonderdeel? Natuurlijk, dat wil ik altijd, maar dat is niet altijd mogelijk. Als het zwemmen goed gaat en ik geraak in het fietsen mee in de kopgroep, dan zit er wel iets in.”

Kitzbuhel 2014 2 - 105

De volledige Belgische ploeg in Kitzbühel (foto: Joris Sels)

Ook coach Jul Clonen is optimistisch. “Ik geloof er heel sterk in dat zowel Katrien als Claire alle twee in de top-8 kunnen eindigen. Er staan een paar sterke, jonge atletes aan de start en het blijft altijd afwachten op zo’n EK. Ik denk dat bijvoorbeeld Spirig te kloppen is en Klamer mag dan beweren dat ze minder goed is, ik reken haar toch tot de favorieten. Op dit fietsparcours kan er van alles gebeuren. Hopelijk blijft het droog tijdens de wedstrijd. Ze voorspellen regen voor vrijdag en dan is vooral de afdaling door de tunnel gevaarlijk”, aldus Jul.

We polsten nog even naar het waarom van de niet-deelname aan de Mixed Team Relay, zeker nu België twee dames in stelling brengt… “Een goede prestatie had eventueel tot de mogelijkheden behoord, maar omdat Chicago er al snel aankomt en dat toch een flinke reis is, hebben we besloten om zondagochtend al vroeg te vertrekken uit Kitzbühel”, verklaart Jul. 

Onze dames komen vrijdag vanaf 15 u. aan de start. Je kan hun verrichtingen live volgen via de livestream van de ETU. En wij zullen met 3athlon.be proberen zo veel mogelijk te tweeten over de posities van de Belgen.

En in de loop van vrijdag mag je nog een leuke voorbeschouwing van de mannen verwachten.