Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amber Rombaut klaar voor Nanjing
Nieuws

Amber Rombaut klaar voor Nanjing

amber op avs

Regionale TV-zender AVS maakte een mooie voorbeschouwing over Amber Rombaut die samen met Romain Loop de Belgische kleuren zal verdedigen op de triatlon tijdens de Youth Olympic Games in het Chinese Nanjing. Amber weet niet precies wat te verwachten. “Ik begin best wel zenuwachtig te worden. De beste atletes van 32 landen komen aan de start, dus is het koffiedik kijken.” En ze heeft het ook over haar liefde voor trainen en triatlon, dat ze met de paplepel ingegoten kreeg. Vooral mama Francoise Wellekens heeft een aardig palmares bij elkaar gekregen.

Afgelopen weekend was een zwarte dag voor de familie. Zaterdag miste Amber het BK Sprint door de begrafenis van haar opa. “Ik ben ervan overtuigd dat hij trots op mij zou geweest zijn in mijn wedstrijd in China”, vertelde ze ons vorige week. “Het gaat allemaal overweldigend zijn. Maar zoiets maak je maar één keer mee, dus ik ga er zeker van genieten”, aldus Amber.

Amber en Romain zijn samen met coach Peter Croes maandagnacht naar Nanjing vertrokken. Ze blijven er twee weken met de hele Belgische delegatie. De triatlon staat op zondag 17 augustus op het programma voor de meisjes om 9 u. ’s ochtends. Dat is 3 u. in de nacht onze tijd. De jongens gaan op maandag 18 augustus, ook om 9 u. plaatselijke tijd, van start.

Klik hier voor de reportage van AVS.