Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Kris Coddens
3quest

3quest: Kris Coddens

kris coddens 3quest 1

Ik zeg nu niet dat ik anders zeker ging winnen maar dat was toch pijnlijk.

1. Waarom heb je beslist om je toe te leggen op het offroad triathlon circuit ?
[dropcap]H[/dropcap]ier heb ik enkele redenen voor: Ik heb altijd veel liever met de mountainbike gereden dan met de wegfiets. Ik houd ook enorm van de natuur en die is offroad vaak nog een stuk schoner dan op de weg.  Twee leuke extra aspecten zijn ook de techniek en het materiaal. Zo is het niet alleen belangrijk om hard te kunnen rijden, maar moet je ook behendig zijn op je fiets. Een technisch parcours daagt me meer uit en heb ik des te  liever. Ook het belang van het materiaal is groter. Ik ben er graag mee bezig hoe ik m’n fiets best kan afstellen en afmonteren voor elke wedstrijd.
De vraag geldt voor mij dus misschien eerder omgekeerd: wat hield me vroeger tegen? Dat is dan vooral dat de meeste wedstrijden in het buitenland zijn en het niet altijd evident is om daar te geraken. Ik dacht voorheen ook dat m’n achterstand in het zwemmen moeilijk zou goed te maken zijn, maar dat blijkt ondertussen goed mee te vallen.
Kris-Coddens-MTB-Photo-Jacky-Ledeboer-1024x680
2. Welk verschil merk je door de band tussen de atleten in het offroad circuit tegenover het wegcircuit ?
[dropcap]M[/dropcap]oeilijke vraag. Ik denk dat het hier vooral gevaarlijk is te veralgemenen want ik merk dat atleten ook binnen disciplines nogal van elkaar kunnen verschillen. Als ik me toch aan een veralgemening durf te wagen is het misschien wel dat het er bij het offroad gebeuren iets losser aan toe gaat. Zeker als je naar de amateurs kijkt wordt er nog meer deelgenomen voor het plezier en de beleving dan voor de prestatie op zich. Dat zal wat eigen zijn aan de discipline want men komt eerder voor de mooie natuur en de uitdaging van moeilijke parcoursen en de tijden zijn dan ook geen referentie terwijl dit op een wegwedstrijd vaak het enige lijkt wat telt.
3. Wat is de grootste beginnersfout die je ooit gemaakt hebt ?
[dropcap]A[/dropcap]ls het echt over het begin gaat is dat waarschijnlijk vooral te weinig eten in de wedstrijd. Ik ben een “doorjager” zoals ze dat noemen en ook in de wedstrijden moet ik zorgen dat ik genoeg opneem. Vroeger  wist ik dat nog niet goed en liep ik wel eens tegen de lamp.
M’n laatste pijnlijke fout zal wellicht op het EK Crosstriatlon 2012 in Den Haag geweest zijn. Toen ik m’n loopschoenen wilde aantrekken lag de binnenzool los en doordat m’n voeten nat waren schoof die telkens naar voor. Op de beelden achteraf heb ik het eens gemeten en ik verloor er iets meer dan 20 seconden mee. Ik werd toen 2de op 10 seconden na Del Corral. Ik zeg nu niet dat ik anders zeker ging winnen maar dat was toch pijnlijk. Trainer Stefaan stond er vlakbij op te kijken en ik denk dat hij zich deze 20 seconden nog heel goed herinnert.
EK Cross fietsen kris coddens
Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3Quest?
Het was een moeilijke keuze, maar ik zou m’n vragen graag aan Seppe Odeyn voorleggen. Niet dat ik hem persoonlijk nog veel te vragen heb, want daar heb ik genoeg de kans toe, maar het leek me voor de lezer wel leuk.
1: Wat is dat eigenlijk met dat koersklakske?
2: Kunnen duatleten-triatleten een beetje met de fiets rijden ten opzichte van wielrenners?
3: Je komt uit het wielrennen en zoekt nu je weg binnen duatlon-triatlon. Weet je al welke discipline je liefst doet en mocht je 10 jaar kunnen terugkeren: zou je hetzelfde parcours afleggen?