Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw Heemeryck en Coysman
Nieuws

Opnieuw Heemeryck en Coysman

pieter h izegem

In de kwarttriatlon van Izegem gingen Pieter Heemeryck en Joke Coysman op herhaling, maar beide niet-stayer specialisten kregen het dit jaar een stuk moeilijker. Waar Pieter vorig jaar met minuten voorsprong aan het lopen begon, moest hij nu in het lopen nog alles uit de kast halen om te winnen. Ook Joke had het niet onder de markt met een ontketende Charlotte Deldaele. Vorig jaar was het verschil na het fietsonderdeel veel kleiner.

De SMO-Specialized atlete deed na een net gemiste finaleplaats vorige week in de wereldbeker van Tiszaujvaros blijkbaar voldoende vertrouwen op om er in Izegem volledig voor te gaan. In een snelle zwemproef ging ze er met Jolien Lewyllie vandoor. Die moest in de eerste meters van de fietsproef al een halve minuut toegeven en verdween nadien uit de wedstrijd. Charlotte bleef ondertussen haar voorsprong redelijk stabiel houden rond twee minuten op Joke Coysman. Maar in het lopen zag ze Madam 16 in de slotronde terugkomen. Coysman pakte zo haar 12de overwinning van het seizoen, het zilver ging verdiend naar Deldaele. Sara Van De Vel pakte het brons, voor Lieselot Bossuyt, Karolien Weuts en een sterke Louise Vandenbroucke.

Bij de mannen gingen Bart Colpaert en Pieter Heemeryck er in het zwemmen vandoor. Ze bouwden een voorsprong van een minuut uit op een groepje van vier met de Oilservice-ploegmaats van Pieter, Kjel De Hertog en Stijn Goris, samen met Tom Suetens en Stenn Goetstouwers. Die laatste slaagde erin om alleen op zoek te gaan naar de twee leiders. Dat zouden er na 40 km fietsen één worden, want op voorhand stond al vast dat Colpie niet zou lopen om niet in zijn eerdere blessure te hervallen. En zo bleef Heemeryck alleen vooraan over, maar Stenn Goetstouwers bleef nagenoeg op hetzelfde verschil lopen. Hij bleef in de slotronde nog net uit de klauwen van een ontketende Stijn Goris.

Uitslag Izegem