Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Devriendt vijfde in 70.3 duatlon van Ruegen
Duathlon

Devriendt vijfde in 70.3 duatlon van Ruegen

Ruegen

Door de slechte weersomstandigheden was het zwemwater te onstuimig in Ruegen, waardoor de 70.3 Ironman omgevormd werd tot een duatlon. Op de vijf kilometer lopen, nestelde Dennis Devriendt zich netjes in een grote kopgroep. Na 16’47 stormde hij de wissel binnen. De wind maakte het fietsen hard en Dennis zakte een paar plaatsen terug, maar dook met een derde looptijd alsnog de top-vijf binnen. Met 3u59’40 had de Oilservice-atleet 6’30 achterstand op winnaar Michael Raelert. Die won voor Matthias Knossalla en de Nederlander Edo Van der Meer, de partner van Danne Boterenbrood die in België voor SMO-Specialized uitkomt.

Bij de dames was Yvonne Van Vlerken de sterkste, al haalde ze het nipt van de Duitse Laura Philipp. Het verschil was nauwelijks zeven seconden. De Deense Maja Nielsen werd derde.

Matthias Laureys, de LTTL-ploeggenoot van Devriendt, kwam als 38ste en 5de in zijn age group over de streep. Joeri Ameye werd 48ste.