Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Frederik Van Lierde: “Mijn titel eervol verdedigd”

Frederik Van Lierde heeft zijn wereldtitel Ironman met hand en tand verdedigd in Hawaii. Het leverde hem op karakter een mooie achtste plaats op. Ook hij was onder de indruk van de indrukwekkende prestatie van winnaar Sebastian Kienle.

“Ik ben blij met de manier waarop ik mijn titel verdedigd heb”, laat Frederik weten. “Sebastian Kienle was absoluut de beste vandaag en hij heeft deze wereldtitel voor 100% verdiend. Bij mij ging het goed. In het zwemmen zat ik onmiddellijk in de voeten van Andy Potts en ik ben nooit uit de top-vijf verdwenen.

Eens op de fiets voelde ik me vanaf het begin erg sterk, maar ik besloot om wat energie te sparen voor het tweede gedeelte. Maar toen de latere winnaar, Seb Kienle, voorbij de kopgroep kwam gereden na 70 km, veranderde de hele wedstrijd. Vanaf dan was het vol gas en dat in zware winderige omstandigheden. Het hele veld werd uit elkaar geblazen.

Ik kwam als vierde in de wisselzone en voelde me nog steeds goed, al begon ik op meer dan 8 minuten achterstand op Kienle aan mijn marathon. Ik liep zeer goed en voelde me sterk in tweede positie. Tot km 30. Om één of andere reden (en ik wil later toch nog even zoeken naar het waarom) kreeg ik plots steken in mijn rechterzij bij het uitkomen van Energy Lab. Het werd drie kilometer lang afzien en afwisselen tussen wandelen en lopen.

Niettemin ben ik blij hoe ik mijn titel eervol verdedigd heb. Nu is het tijd om te rusten en terug op krachten te komen. En de ontgoocheling is een pak gemakkelijker als je al een wereldtitel op zak hebt!” aldus de uittredende wereldkampioen.

Bekijk hier ook de uitgebreide reactie van Frederik bij Dirk Gerlo van Sporza.