Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten lopen in de kijker
Multisports

Triatleten lopen in de kijker

Jelle Duym Burcht

Een groot aantal triatleten blijft erg actief in de winter. Naast de winterduatlon in Wuustwezel kregen ook een aantal loopwedstrijden bezoek van de duursporters, en mét succes.

In Houffalize won Yeray Luxem de Kamikazetrail op zaterdagochtend tijdens de Winter Xtrails Series. Hij klopte op de 4 km korte maar technisch loodzware trailrun specialist Huub Van Noorden. De Nederlander pakte wel de eindzege op de lange afstand over het hele weekend met een ruime voorsprong op ex-wereldkampioen duatlon Koen Maris en Henri Simoen. Luxem werd tweede in het eindklassement over de korte afstand. Thomas Vandiest werd ’s zondags op de Houffatrail van 15 km nipt geklopt door Dries Busselot.

Pieter Heemeryck won de veldloop in Wespelaar. Hij was er sneller dan AC Hulshout ploegmaat en duatleet Sam Valgaeren. En Jelle Duym was de sterkste in de veldcross van Burcht. En duatlete Ilse Geldhof pakte in Waregem haar vijfde overwinning in evenveel loopwedstrijden. Nog in Burcht won Heidi Veramme bij de vrouwen en werd Heleen Adams 3de. Bij de junioren behaalden Antoon Verschaeve en Charlo Van Caethoven een podiumplaats.

Foto: Katrien Decru