Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Korte afstand ligt Frederik Van Lierde nog steeds
Nieuws

Korte afstand ligt Frederik Van Lierde nog steeds

Frederik Van Lierde Kraichgau

Het verdween een beetje tussen de aandacht van de 70.3 van Rapperswil en Kraichgau door, maar in dat laatste plaatsje stond er dit weekend ook een 5150 geprogrammeerd. Frederik Van Lierde testte er nog eens zijn snelheid en dat viel behoorlijk mee voor de wereldkampioen Ironman van 2013. Hij werd er knap tweede en zag nadien hoe zijn eigen atleten het uitstekend deden op de 70.3 Ironman. Vooral met Steven Scherpereel mocht coach FVL een feestje bouwen, want de No Limit atleet kwalificeerde zich in Kraichgau voor 2 WK’s in één keer.

“In tegenstelling tot de 70.3 van Barcelona ging het zwemmen en het lopen, en dit over de korte afstand, best goed deze keer”, vertelt Frederik op zijn website. “Maar het was het fietsonderdeel van 40 km dat de beslissing bracht. De Duitse winnaar Maurice Clavel slaagde er in om een voorsprong van 3 minuten te pakken. Tijdens het lopen kon ik nog wat tijd goedmaken maar onvoldoende om de vice-Europese kampioen 70.3 Ironman te kloppen.”

“Voor mij was dit de perfecte wedstrijd in de opbouw naar de Ironman van Frankfurt. Kort en krachtig, en volledig buiten mijn comfort zone! En dat ging allemaal goed 🙂 Ik trek nu naar Font Romeu om er op 1850 meter hoogte een stage te houden in het bekende trainingscentrum. Het blijft voor mij de perfecte plaats om me voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijden. Dus tot over 4 weken op de Ironman van Frankfurt”, aldus Fre.

Steven Scherpereel FVL Kraichgau

Onder het label FVL begeleidt Frederik tegenwoordig ook een aantal atleten als coach. Met Pieter Vanhee en Steven Scherpereel traden twee van zijn atleten aan in de 70.3 van Kraichgau. Vooral veteraan Scherpereel deed het goed. De papa van jeugdatleet Andres werd derde in zijn age group en pakte samen met de kwalificatie voor het WK 70.3 in Zell-am-See ook één van de 30 slots voor het WK Ironman in Kona. Zijn dag kon niet meer stuk.

Lees hier het originele artikel van Frederik op zijn eigen site.