Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Frederik Van Lierde én Kurt Jurgens Europees kampioen
Frederik Van Lierde Europees kampioen in Brasschaat in 2007 (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)
Nieuws

TBT: Frederik Van Lierde én Kurt Jurgens Europees kampioen

frederik2

In deze Throwback Thursday nemen we je mee naar 2007, het jaar waarin Frederik Van Lierde, Tine Deckers én Kurt Jurgens de headlines op 3athlon.be haalden na glansprestaties op het EK. In 2013 leerde de hele wereld hem kennen als wereldkampioen Ironman, maar in juni 2007 is Frederik Van Lierde voor velen nog een nobele onbekende als hij aan de start verschijnt van het Europees kampioenschap Long Distance in Brasschaat.

Frederik heeft nog maar net de overstap gemaakt van de Olympische afstand naar het langere werk met een eerste geslaagde test op de 70.3 Ironman van St-Croix waar hij in mei 5de werd te midden wereldtoppers als Macca en Cunningham. Insiders geloven in een medaillekans voor onze landgenoot maar blijven sceptisch over de aparte afstanden in Brasschaat: 3 km zwemmen, 80 km fietsen en 20 km lopen. Een paar uur later zorgt Fre voor een eerste kippenvelmoment. Door een haag van supporters, soms drie rijen dik, loopt hij onder luid applaus naar het goud aan de trappen van het Kasteel van Brasschaat.

Aan ons vertelde Fré toen nog dat hij onzeker was of het echte lange werk, de volledige Ironmans, al iets voor hem zou zijn. Het antwoord op die vraag kennen we ondertussen allemaal.

Toen had de VRT overigens nog flink wat aandacht voor het EK, met Lieven Van Gils die voor een uitgebreid verslag zorgde:

Dit is wat wij er destijds over schreven:

 

Frederik Van Lierde en Charlotte Kolters Europese kampioenen

Aangezien Tine Deckers zilver pakte bij de dames, ging Jim De Sitter naar haar op zoek in de atletenzone voor een interview en met dit resultaat: (aan gevatte titels en dergelijke deden we toen nog niet) 😉

Interview Tine Deckers

En een dag later brachten we ook de Europese titel van veteraan Kurt Jurgens onder de aandacht, toen al gespierd en gebronsd én goed gecoiffeerd 😉

Na de Belgische titel van Thomas nu een Europese Titel voor Papa Kurt Jurgens