Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Grenzen verleggen 2: “Aan het materiaal zal het niet liggen”
Column

Grenzen verleggen 2: “Aan het materiaal zal het niet liggen”

Boardman FFWD F9R

Nog één nachtje slapen voor ons internationale debuut in de 1/3de triatlon van Oud-Gastel. Althans dat hopen we, dat de slaap straks wil komen, want dat het verleggen van onze grenzen gepaard zal gaan met een flinke dosis wedstrijdstress, dat voelen we nu al. Als je hier als triatleet meeleest, dan ken je het gevoel wellicht van de avond voor de wedstrijd. Het laatste carbo-avondmaal, het klaarleggen van al je spullen, het 27 keer opnieuw nadenken of je nu echt alles ingepakt hebt… En met veel moeite je laatste centiliters sportdrank naar binnen kappen…

Triatlon? Waarom moest het in godsnaam triatlon zijn? Waarom niet nog eens een loopwedstrijdje? Gewoon loopbroek en t-shirt aan, je loopschoenen mee, je nummer afhalen (en als je geen race belt meehebt, speld je dat borstnummer gewoon op je shirt). Het ergste wat je kan overkomen is dat je je handdoek en je douchegel vergeet… Maar daar verlies je geen wedstrijd mee… En nu we het er toch over hebben, toch nog even checken of we ons toiletzakje meehebben 😉

Nee, wij triatleten (zoals we ons morgenmiddag hopelijk weer eens voluit kunnen noemen) kunnen een heuse checklist gebruiken alvorens we race-ready zijn. Want naast onze 3athlon.be Sportoase Z3R0D trisuit die ons door 3 onderdelen heen van dienst is, moeten we ons wapenen voor drie sporten. Ten eerste het zwemmen: Z3R0D Neptune wetsuit ingepakt? Zoggs zwembril voor de wedstrijd mee? Reserve zwembril ingepakt? Badmuts mee? Tweede badmuts, mocht het water te koud zijn? Slippers?

Oei, er zijn twee wisselzones… En dus gaan er twee paar loopschoenen mee: een wedstrijdpaar dat in T2 klaar wordt gezet, samen met petje of zonneklep (hopelijk dat laatste), voorzien van een gelletje of twee. Drie jaar geleden in Vilvoorde kwamen we op onze loopsloefen aan bij de inschrijvingen, dezelfde loopsloefen die we in de wedstrijd zouden gebruiken. En dus stonden we blootsvoets een eind weg te vloeken toen we na het klaarzetten van T2 zonder schoenen nog een hoop moesten gaan regelen in T1. Een wijze les geleerd daar!

“Aan het materiaal zal het niet liggen,” zei ons vader vroeger herhaaldelijk… Een boutade die hij bij zijn vader zaliger had geleend, vermoeden we en die hij af en toe nog eens bovenhaalt, vooral als andere cameramannen met duurder en professioneler materiaal rondlopen 😉 En dus namen we met open armen de Boardman Air TT 9.2 van Sportdeals aan als testfiets. Welke betere omstandigheden dan een wedstrijd met 60 km fietsen om deze top-tijdritfiets aan een grondige test te onderwerpen?

Lazer Helium

Dimitri van Wolvenberg bezorgde ons een op 3athlon.be leest geschoeide fluo-oranje Lazer Helium helm om ons hoofd koel te houden. Bovendien denken de mensen van ver dat Seppe Odeyn er aan komt 🙂 En deze week mochten we nog even shoppen in het rijke arsenaal aan carbon van Slipstreamwheels. Gunther bezorgde ons een paar coole FFWD F9R carbon clinchers. Van zowel de helm als de wielen vind je hier binnenkort overigens een uitgebreide review. Nu nog een sponsor vinden voor een coole oranje zonnebril (om de 3athlon.be huisstijl trouw te blijven uiteraard) 🙂

Alles lijkt dus klaar voor een nieuwe uitdaging. Maar is de “atleet” er ook klaar voor? De conditie is beter dan ooit te voren, het vertrouwen is groter dan ooit en de duatlon van Rijkevorsel die we als test deden, viel zeer goed mee… Op elk onderdeel hebben we progressie gemaakt, maar als we terugkijken naar de laatste twee maanden, dan had de trainingsintensiteit toch hoger gemogen, zeker in het lopen en vooral in het fietsen mochten er veel kilometers op de teller staan. Tijdens onze 3athlon.be stage met Flowtrack Bike en Peaklevel in Mallorca in maart merkten we hoe gemakkelijk het is om te trainen voor onze geliefde sport als je er alle tijd voor hebt en voor de rest nergens aan moet denken.

Maar de combinatie met een bestaan als zelfstandige, met weekends volgepakt met triatlon, het dagelijks runnen van een site als 3athlon.be, het 123athlon project, een beetje sociaal leven en tussendoor ook nog wat trainen, dat bleek minder gemakkelijk. Dus nogmaals ons respect voor al die diehard triatleten die als niet-prof of pure recreant het karakter hebben en de tijd vinden om toch vol voor hun sport, onze sport te gaan. Onder andere voor jullie gaan we morgen die 1/3de uitdoen… En ook omdat opgeven geen optie is… Maar vooral omdat we het fantastisch vinden! 🙂