Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gaat België opnieuw voor medaille?
Multisports

Gaat België opnieuw voor medaille?

Belgen in Korea Military Games

Tussen alle Hawaiiaans geweld door willen we ook graag aandacht besteden voor twee internationale events waar de Belgische atleten voor het podium willen en kunnen gaan. In Zuid-Korea staat zaterdagochtend de triatlon op het programma van de World Military Games. Tijdens de vorige editie pakten de Belgen brons, toen met Frederik Van Lierde en Marino Vanhoenacker. Dat die twee er nu niet bij zijn, heeft u allicht al even begrepen, maar met Bart Borghs, Thomas Jurgens, Marten Van Riel en Simon De Cuyper zet België een sterke ploeg in. Kris Coddens en Seppe Odeyn blijven hun seizoen rekken. Ze trekken allebei naar het EK cross duatlon in Spanje.

Voor Marten Van Riel mag het beginnen: “Morgen is het eindelijk zover! Om 13.00 (06.00 BE tijd) gaat de triatlon als een van de laatste events op de World Military Games van start. Ik heb er superveel zin in! Dat er ook een medaille behaald kan worden als team geeft nog wat extra spanning en motivatie”, aldus Marten.

Ook Simon De Cuyper is gemotiveerd. “Toegegeven, de belangrijkste triatlon van het jaar vindt morgenavond (Belgische tijd) plaats in Hawaii. Veel vroeger in de ochtend (6:00 Belgische tijd) sta ik samen met mijn ploegmaats van Defensie aan de start van de Military World Games in Pohang (Zuid-Korea). Als ploeg hebben we iets te verdedigen, want 4 jaar geleden won de Belgische ploeg nog een bronzen medaille. Bart, Marten, Thomas en ikzelf gaan proberen dit resultaat te evenaren, al wordt het knap lastig vermits twee boegbeelden van Topsport Defensie van start gaan in Hawaii en niet in Pohang. De concurrentie zal opnieuw voornamelijk komen uit het Franse, het Braziliaanse en het Russische kamp,” vertelt Simon, die na Pohang in Zuid-Korea blijft en doorreist naar Tongyeong, waar op 24 oktober de laatste wereldbekermanche van het seizoen gehouden wordt.

Bart Borghs is nog steeds in goede doen. Hij heeft ondertussen zijn eerste zwemtrainingen er op zitten met Koen De Ceuster, die dus Bart Borghs gaat leren zwemmen. Koen vond dat “de basis alvast goed zat”. Ook Thomas Jurgens is nog hongerig. Hij viel in de finale van de T3 Series uit met een lekke band en gaat in Pohang op zoek naar revanche en bevestiging van een sterk seizoen.

EK cross duatlon

Coddens Spanje EK cross duatlon

In Castro Urdiales staat zaterdag het EK cross duatlon op het programma. Bij de 72 elites zijn er twee Belgen: Coddens en Odeyn. Er zijn ook drie Kroaten, een Portugees en een Noor. Voor de rest alleen maar Spaanse atleten aan de start. Kris Coddens ziet het alvast zitten. “Nooit leuk thuis zitten terwijl iedereen over Hawaii spreekt. Gelukkig vond ik een troostprijs en mag ik me morgen namiddag samen met maatje Seppe Odeyn voor mijn laatste race dit jaar nog eens in m’n nationale tenue stoppen voor het EK Crossduatlon in Spanje. ’t is eens wat anders. Benieuwd wat het zal geven”, aldus Kris.