Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironmanpro pakt zege in Hofstade
Multisports

Ironmanpro pakt zege in Hofstade

Borghs Embrechts Wuilmus podium Hofstade

Zaterdagmiddag kondigde hij op de ploegvoorstelling van zijn nieuwe team SMO-Specialized nog aan dat hij vanaf 2016 met een pro-licentie in het Ironman-circuit aan de slag gaat. Zondag pakte Bart Borghs meteen uit met een eerste zege van het jaar. De Kempenaar heeft de Hel van Kasterlee ondertussen volledig verteerd en lijkt klaar voor alweer een lang en sterk seizoen.

In Hofstade staken Borghs en Paul Embrechts er boven uit. El Pablo moest niet veel toegeven op BB in de eerste 3,1 km lopen en kwam al snel in de 19 km mountainbiken vooraan postvatten. Wouter Wuilmus, vandaag 31 geworden, ging in achtervolging op de twee kopvolgers maar hij kreeg het gat niet meer gedacht. De Cycosports atleet wisselde als derde op 40 seconden en hield die plaats ook vast. Vooraan was Borghs in de 3,1 km lopen opnieuw te snel voor Embrechts. Bart won in 1u12’57. Hij had 29 seconden voorsprong op Embrechts.

Stefanie Adam Hofstade

Ook bij de vrouwen ging de zege naar een specialiste op de lange afstand. En ook zij behaalde haar eerste overwinning voor haar nieuwe team 185-Sportoase-Vaillant. Stefanie Adam was een klasse te sterk. Ze won in 1u28’25 en had bijna tien minuten voorsprong op Elke Naets. Thuisatlete Debbie Symons pakte de derde plaats.

Hofstade uitslag 2016