Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Waar zitten de Belgische duatlon vrouwen?
Duathlon

Waar zitten de Belgische duatlon vrouwen?

Glen Laurens EK kalkar
Domo-Scott atleet Glen Laurens is één van de favorieten op het EK in Kalkar

Het zijn drukke tijden voor de duatlon-internationals. De ETU slaagt er namelijk in om op vier weken tijd maar liefst drie keer een Europees Kampioenschap duatlon te organiseren. Volgende week is er het EK cross duatlon in Roemenië (met onder andere titelverdediger Kris Coddens), over drie weken (8 mei) gaat Kenneth Vandendriessche, een week na het BK LD in Hosingen, opnieuw op zoek naar een Europese titel op de lange afstand in de Powerman van Kopenhagen. Maar eerst is er dit weekend het EK korte afstand in het Duitse Kalkar, met een pak Belgische deelnemers bij de mannen. Meest opvallende vaststelling: in alle categorieën komt er geen enkele Belgische vrouw aan de start.

Bij de elites ligt onze volledige nationale top in de lappenmand. ETZ-dames Kim Nulens, Deborah Ghyselen en Ilse Geldhof kampen met blessures. Ilse is op de weg terug na een zware knieblessure en hoopt fit te geraken tegen het BK duatlon in Gullegem, maar het EK komt nog te vroeg. Ook Veronique Platteeuw is out met een blessure. Begrijpelijk dus dat er bij de elites geen landgenotes aan de start staan. Het is echter wel jammer dat er bij de U23 (met slechts 2 deelneemsters sowieso een mager beestje) en de juniores geen Belgische meisjes van de partij zijn.

Gelukkig hebben we wel een pak mannen aan de start en een aantal onder hen mogen dromen van eremetaal. Bij de mannen elite hebben we in principe 1 kans op 3 om Europees kampioen te worden. Van de 21 deelnemers zijn we met 7 atleten het best vertegenwoordigd. Belangrijkste kandidaten zijn Glen Laurens, Diego Van Looy, debutant Vincent Bierinckx en een in goeie vorm verkerende Angelo Vandecasteele. Jan Petralia, Emmanuel Lejeune en Jerome Claeys rekenen we tot de outsiders. De Belgen krijgen wel stevige concurrentie. Uittredend kampioen Bij de beloften komen triatleten Jonathan Wayaffe, Arno Nackaerts en Nicolas Tilman aan de start. Ze treffen er ondere de Nederlander Jorik Van Egdom, die in België voor ETZ uitkomt. Met slechts 7 deelnemers aan het EK U23 zit Belgisch eremetaal er zeker in. De mannen strijden op zondag 17 april om 13u15. Elites en beloften starten samen.

Op zaterdag 16 april om 16u15 beginnen de juniores aan hun Europese titelstrijd. In een breder veld van 21 atleten verdedigen Arnaud Dely, Remi Demyttenaere, Yorben Verboven en Noah Servais de Belgische eer. Vooral van Noah wordt na zijn knappe podiumplaats van vorige week na een indrukwekkende loopproef veel verwacht.