Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odeyn pakt zilver op duatlon Alpe d’Huez
Duathlon

Odeyn pakt zilver op duatlon Alpe d’Huez

Alpe Huez duatlon

Seppe Odeyn en Tim Van Hemel zorgden dinsdag voor een sterke prestatie in de duatlon van Bourg d’Oisans naar Alpe d’Huez. De duatlon is de eerste wedstrijd van een week lang topsport op Frankrijk’s bekendste berg. Vrijdag volgt nog de kwarttriatlon (met Van Hemel) en donderdag vormt de lange-afstandstriatlon (met onder andere Odeyn en Sven Van Luyck) het hoogtepunt.

Seppe 3de Alpe Huez

Voor de twee Belgen stond de duatlon in het teken van de voorbereiding op hun latere wedstrijden deze week. Ze gingen dan ook niet voluit tijdens de eerste loopproef. Met een minuut achterstand op de leidersgroep begonnen Seppe en Tim bijna gelijktijdig aan de klim naar de top van de mytische Alpencol. Vice-wereldkampioen Odeyn maakte ondanks een klapband die hij zelf herstelde tijdens de klim nog een halve minuut goed maar hij kon leider Emmanuel Meyssat niet meer terugpakken. De Fransman won in 1u27’50. Seppe werd tweede in 1u28’25. Exact een minuut later kwam Eric Leblacher als derde over de streep. Tim Van Hemel pakte twee dagen na zijn tweede plaats in de Nisraman nu een tiende plek. Hij neemt vrijdag ook nog deel aan de korte triatlon, terwijl Seppe Odeyn zijn zinnen heeft gezet op de lange afstand op donderdag.

Miriam Van Reijen Alpe Huez

De Nederlandse dames Miriam Van Reijen en Jessica Oosterloo zaten goed voorin tijdens de eerste run van 6,5 km in Bourg d’Oisans. Ze bereikten als respectievelijk eerste en derde dame de voet van de mytische klim naar Alpe d’Huez. Van Reijen vond meteen het goeie ritme en had slechts exact 1 uur nodig om de Alp naar boven te fietsen. Daarmee had ze een ruime voorsprong van drie minuten op Marion Gay en zes minuten op Oosterloo. In de loodzware, steile slotloop van 2,5 km hield Miriam knap stand. Ze pakte oververdiend de winst op Alpe d’Huez in 1u40’24. Marion Gay moest meer dan vijf minuten later vrede nemen met de tweede plaats. En Jessica Oosterloo werd derde in 1u46’42. Er deden geen Belgische vrouwen mee.

Triathlon EDF   Alpe d Huez