Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Cuyper en Hooghe pakken titels in Izegem
Nieuws

De Cuyper en Hooghe pakken titels in Izegem

BK Izegem podium

Een massa toeschouwers, op sommige plaatsen meer dan 4 rijen dik, zag in Izegem maandag Simon De Cuyper en Sofie Hooghe winnen in het Belgisch Kampioenschap triatlon over de olympische afstand. Beiden pakten ze de titel na een hoogstaande wedstrijd. Bij de vrouwen bleven de verschillen voorin constant erg klein. Bij de mannen rondde Simon een tactisch sterke wedstrijd af met een vierde nationale titel.

“Vroeger was Rutger Beke één van mijn helden. Hij is vier keer kampioen geworden en ik wou graag ook een vierde titel pakken. En bovendien doet het me deugd om in Izegem te winnen. Dit is een schitterende wedstrijd. Het was effectief wel warm, maar ik houd wel van deze omstandigheden. De race liep tactisch inderdaad perfect. Ik zat samen met ploegmaats Willem Brems en Alexis Krug, maar ook de rest van de kopgroep draaide goed mee rond. In het lopen heb ik meteen het verschil proberen te maken. Ik voelde me opnieuw goed, na de laatste tijd al een paar sterke internationale wedstrijden gedaan te hebben. Nu richt ik me op de ITU World Cup van Edmonton en dan hoop ik door te kunnen gaan richting de WTS Grand Final van Cozumel,” aldus de kersverse kampioen Simon.

Le Rabbit, zoals zijn bijnaam luidt, had in de voeten van Brems en Krug slechts 40″ achterstand op snelste zwemmer Thomas Jurgens. Die haalde na zijn sterke prestatie twee dagen geleden (3de in de Sterke Peer) dit keer helaas niet de finish. In de kopgroep kregen we ook Stijn Goris, Kjel De Hertog, Peter Denteneer, Erwin Vanderplancke, de verrassende Franse international Dylan Magnien (die 6de zou worden) en Pierre Balty. Die reed helaas lek en viel uit de wedstrijd.

In de achtervolging probeerde Atriac de troepen te groeperen om favoriet Tom Mets naar voor te brengen. Die volgde op ongeveer een minuut van De Cuyper. Pieter Heemeryck volgde nog 15″ verderop, probeerde nog verder naar voor te geraken, maar nog maar net terug uit blessure en met de halve van Eupen nog op de teller, stapte Pieter in het lopen uit.

Krug De Cuyper BK Izegem

Het verschil tussen de SMO-Specialized kopgroep en de Atriac achtervolgers bleef nagenoeg gelijk en dus moest het lopen de beslissing brengen. Simon ging er meteen hard tegenaan. Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke probeerden mee te gaan, maar moesten dat na halfweg bekopen. Erwin had nog wat last van zijn Europabeker twee dagen geleden. Ook CDK moest wat gas terugnemen. Het was Tom Mets die uit de achtergrond terugkwam en oververdiend het zilver pakte na nu al een topseizoen. Stijn Goris deelde zijn wedstrijd perfect in en won de strijd om het brons. Antonio Hernaert liep heel sterk en werd vierde en pakte de titel bij de beloften.

Bij de vrouwen kwam Valerie Barthelemy als eerste uit het water. De international, die sinds vorig jaar voor Team Belgium uitkomt, had een kleine voorsprong maar zag eerst Charlotte Deldaele en dan Sofie Hooghe terugkomen. Ook Ine Couckuyt, Sara Van De Vel en Christine Verdonck kwamen vooraan aansluiten. Ook bij de vrouwen moest het lopen de beslissing brengen. Daarin startte Sofie Hooghe sterk maar Ine Couckuyt bleef voor eigen volk constant op een twintigtal seconden hangen. Sara Van De Vel volgde nog 20″ verderop. De posities wisselden niet meer en Sofie Hooghe liep naar een verdiende Belgische titel. Ine Couckuyt kon nauwelijks geloven dat ze in Izegem vice-kampioene werd. En Sara Van De Vel kon leven met het brons na een sterk fietsnummer. Christine Verdonck, voor het eerst weer helemaal terug sinds de geboorte van haar zoontje Tibo, werd knap vierde.

Couckuyt Van De Vel BK Izegem

En dan nog even alle kampioenen op een rijtje:

FU23: 1. Ine Couckuyt; 2. Sara Van De Vel; 3. Elise Scheerens
MU23: 1. Antonio Hernaert; 2. Christophe De Keyser; 3. Erwin Vanderplancke
F40: 1. Valerie Leroy; 2. Veronique Dedeene; 3. Delphine Vandevenne
M40: 1. Paul Embrechts; 2. Kris Vermeiren; 3. Olivier Cardoen
F50: 1. Hilde Busschop; 2. Els Rinkes; 3. An Derweduwen
M50: 1. Hugo Van Hamme; 2. Gino Minnebo; 3. Manuel Gochard
M60: 1. Luc Geerts; 2. Romain Ossieur; 3. Jan Van Osselaer

 Izegem 2016