Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Ik reken op makkelijke fietsproef” – Frederik Van Lierde over IM Hawaii 2016
Frederik Van Lierde (foto: Jim De Sitter)
Hawaii

“Ik reken op makkelijke fietsproef” – Frederik Van Lierde over IM Hawaii 2016

Hawaii, donderdag 6 okt. 2016 – Frederik Van Lierde heeft vandaag een rustige dag. In tegenstelling tot vorige jaren moet hij alleen nog aantreden bij de pro-briefing, maar zijn aanwezigheid op de typische (en altijd lange en hete) press conference is dit jaar niet vereist. “Het is dan ook geen superjaar geweest, maar het is niet erg dat ze dit jaar niet te veel naar mij kijken,” vertelt Frederik. Bekijk hieronder het interview dat we bij Polar hadden met Frederik en waarin hij het heeft over de nieuwe Cervelo P5X “Die gemengde reacties, dat is altijd zo met iets innovatiefs”, Christopher Loose “Die heeft het in zich om wereldkampioen te worden” en zijn gewicht “Die foto gaf een vertekend beeld, met photoshop kunnen ze alles…”

Frederik Van Lierde (foto: Jim De Sitter)
Frederik Van Lierde (foto: Jim De Sitter)

Na het video-interview hadden we het nog met Frederik nog over de commotie die ontstond op social media over hoe scherp hij staat. “Ik weeg ‘krak’ hetzelfde als de vorige jaren. Die foto die op social media circuleert, was een momentopname en met het toepassen van wat filters en photoshop gaf die een vertekend beeld. Ik ben zeker niet te mager. Ik weeg juist 70 kilo, mijn wedstrijdgewicht.”

Loose kan wereldkampioen worden

Frederik is niet alleen als atleet in Hawaii, als coach heeft hij ook één van zijn topatleten in wedstrijd: Christopher Loose. “Ik ben tijdens de wedstrijd vooral met mijn eigen race bezig, maar ik reken er wel op dat ik Loose een keer zal kruisen op het loopparcours en hem nog wat kan aanmoedigen. Maar ook hij moet vooral met zijn eigen race bezig zijn. Hij heeft alles in zich om wereldkampioen te worden bij de militairen. De frustratie was vorig jaar groot toen hij met zijn snelle tijd niet op het podium stond bij de militairen, dus die gaat dit jaar extra hard knallen.”