Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deckers en Heemeryck tweede in Challenge Sardinië
Nieuws

Deckers en Heemeryck tweede in Challenge Sardinië

heemeryck-challange-forte-village

De Challenge Forte Village was zondag de afsluiter van het Challenge seizoen. De halve triatlon werd op Sardinië geworden. Het eiland is de tweede thuis geworden van Jim Thijs. Jimbo was één van de vele Belgen die in de Challenge Forte Village hun seizoen afsloten. Bij Tine Deckers en Pieter Heemeryck leverde dat succes op. Beide atleten streden mee voor de overwinning en waren best wel tevreden met een tweede plaats.

Tine Deckers werkte de triatlon op halve afstand (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen) af in 4:35:04. Sara Dossena (Italië; 4:32:37) was dankzij een razendsnelle halve marathon net iets sneller. Michelle Vesterby (Denemarken; 4:36:02) vervolledigde het podium. Tine begon eraan met een verdienstelijke zwemprestatie. Ze kwam als zesde uit het water op 2:30 van de snelste zwemster. Op de fiets was Tine echter duidelijk de sterkste. Na 20 kilometer had ze de leiding overgenomen. En na 90 kilometer kon ze met meer dan drie minuten voorsprong aan de halve marathon beginnen. Dat was echter niet genoeg om een razendsnelle Dossena af te houden. In de laatste kilometers liep de Italiaanse Tine nog voorbij en werd het een tweede plaats voor de Leuvense.

Na een teleurstellende opgave in de Ironman Hawaï, zet Tine zo haar boerenjaar verder. Ze won dit seizoen de Ironman Nice, de Ironman 70.3 van Puerto Rico en de Ironman 70.3 Pays D’Aix; en ze eindigde als tweede in de Ironman UK. “Super is dit. Ik blijf goede prestaties neerzetten. Na Ironman Hawaï was ik even van mijn wolkje gedonderd, maar nu klim ik er graag terug op. Mijn doel voor Sardinië was een podiumplaats. Mission accomplished, dus. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Mijn zwemmen was verdienstelijk; ik heb mijn achterstand goed kunnen beperken. Op de fiets heb ik vrij snel een goed ritme gevonden en kon ik tot kilometer 60 goed doortrekken. Toen kreeg ik last van mijn knie en kon ik niet meer vol doorgaan.

tine-deckers-challenge-forte-village

 

Door een oud letsel blokkeert mijn knie af en toe. Meestal gebeurt dit bij het lopen maar vandaag dus op de fiets. Ik moest mijn voet regelmatig losmaken om mijn knie te laten ontspannen. Ik ben wel gewoon verder kunnen rijden, maar ik heb mijn voorsprong niet meer kunnen uitbouwen. En net dat is me tijdens het lopen zuur opgebroken. Vesterby kon ik nog afhouden maar Dossena kwam als een trein naar voor en is me gepasseerd in de laatste kilometers. Ze ging zo ontzettend snel dat ik er niets tegen in te brengen had.  Ze heeft dus zeker verdiend gewonnen. Jammer van de knie maar mijn conditie blijft goed en met dit resultaat ben ik absoluut tevreden.”

In de vrouwenwedstrijd kwam ook Sofie Goos in actie. La Goos startte zonder ambitie maar werd toch mooi achtste. “Ik ben nog niet terug op niveau, dus ik beschouwde deze wedstrijd als een doorgedreven training,” liet Sofie ons weten.

Bij de mannen was het uitkijken naar Pieter Heemeryck, die zijn vorige twee 70.3 Ironman wedstrijden won. Ook nu weer ging Pieter een tijd aan de leiding, maar Europees kampioen Giulio Molinari was zondag een klasse te sterk. De Italiaan fietste drie minuten weg van Pieter en slaagde er in om voldoende voorsprong te bewaren in de halve marathon. Molinari won in 4u00’10. De Reiger werd in 4u01’53 tweede. Allessandro De Gasperi werd derde.

Timothy Van Houtem sloot zijn pechjaar af met een knappe prestatie. Timo werd zesde in 4u08’51. Jim Thijs verging het minder goed. Hij werd in 4u29’32 pas 21ste. “Het was afzien van start tot finish,” vertelde Jimbo. “Ik had nooit een goed gevoel, maar het was ook nooit echt slecht, dus heb ik gewoon doorgezet. En dan lijkt zo’n 70.3 afstand nooit te eindigen. Geef mij maar weer mijn mountainbike,” aldus Jimbo. Zijn Elisabetta Curridori werd 12de bij de vrouwen.