Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch pro-team krijgt er nu ook Nederlands talent bij
Nieuws

Belgisch pro-team krijgt er nu ook Nederlands talent bij

Martijn Dekker ITZU

Nauwelijks twee weken geleden stelde het nieuwe ITZU Tri Team zijn vier triatleten voor in Flanders Bike Valley. Het viel ons toen op dat aan het tafeltje van Bioracer ook een absoluut Nederlands toptalent rondhing, maar gezien zijn verleden bij het Nederlandse Team4Talent stelden we ons er toen niet veel vragen bij. Al kregen we gelijk te horen dat deze Ironman prof samen met Bas Diederen T4T verlaten zou hebben en zijn eigen weg zou gaan. Net geen drie weken later kondigt het Belgische pro triatlon team rond coach Luc Van Lierde zijn vijfde atleet aan: Martijn Dekker!

De Limburgse triatleet behoort tot de Nederlandse top op de lange afstand. Na in 2015 een 11de plaats op het Europees kampioenschap Ironman in Frankfurt, de Nederlandse titel op de halve triatlon in Klazienaveen en een tweede plaats op de 111 van Bilzen in ons land, moest 2016 het doorbraakjaar worden voor Martijn. Een hardnekkige blessure hield hem echter lange tijd langs de kant. Eind 2016 gingen de wegen van Team4Talent, het Nederlandse pro-triatlonteam, en Martijn Dekker uit mekaar.

Martijn Dekker

De ondertussen volledig herstelde Dekker kwam vrijdag in Beringen zijn nieuwe teamoutfit van Bioracer passen en passeerde ook bij fietsensponsor Ridley waar Koen Janssen hem verwelkomde als vijfde lid van het ITZU Tri Team. “We hadden al gezegd dat we naar verder versterking voor het team uitkeken, maar eigenlijk was dat pas voor 2017 voorzien. Met Martijn halen we echter iemand bij de ploeg die perfect bij de rest past. Hij is met zijn 30 jaar nog relatief jong, heeft talent, karakter én hij is een toffe gast. We zien het dan ook volledig zitten om met Martijn te werken, al hanteert Luc ook met Martijn dezelfde werkwijze. Rustig aan werken aan zijn niveau om er stap voor stap voor te zorgen dat hij weer een topniveau bereikt. En ik wil nog even duidelijk stellen dat dit ons laatste toevoeging is aan het team voor 2016, want we worden anders overstelpt met spontane sollicitaties,” besluit de afgevaardigd bestuurder van ITZU lachend.

Dat werken begint volgende week. Dan trekt Martijn Dekker met ploegmakkers Kenneth Vandendriessche, Amber Rombaut, Saleta Castro en Alexandra Tondeur op stage naar La Santa in Lanzarote. “Ik ben héél blij met de begeleiding van Luc Van Lierde en supergemotiveerd voor het komende seizoen. Mijn hoofddoel dit jaar is de Ironman van Maastricht”, vertelde Dekker aan Maarten Delvaux in een eerste reactie aan Sportwereld.be.