Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alleen Simon De Cuyper aan de slag in Abu Dhabi
Simon De Cuyper (foto: ITU/Arnold Lim)
Nieuws

Alleen Simon De Cuyper aan de slag in Abu Dhabi

Simon De Cuyper (foto: ITU/Arnold Lim)
Simon De Cuyper (foto: ITU/Arnold Lim)

Dit weekend begint het World Triathlon Series seizoen met de eerste manche in Abu Dhabi. Na een topjaar 2016 keken we vol verwachting uit naar onze Belgische toppers op het allerhoogste niveau op de olympische en sprint triatlon afstand. Maar hoewel we erg blij zijn dat Simon De Cuyper er onze nationale kleuren zal verdedigen, vinden we het langs de andere kant erg jammer dat er geen andere Belgen bij zijn. Bij de mannen ligt dan aan blessures, bij de vrouwen aan andere dingen… Maar daar komen we later op terug. Eerst eens even horen bij Simon De Cuyper hoe hij zich voelt in de aanloop naar Abu Dhabi.

Top-15 halen blijft het doel

We spraken Le Rabbit tijdens de ploegvoorstelling van SMO-Specialized en troffen een scherpe triatleet, blakend van vertrouwen en al mooi gebronzeerd. “Dat is nog van de eerste wereldbeker in Zuid-Afrika,” lacht Simon. “In die eerste manche van de World Cup vond ik de bevestiging dat mijn conditie in orde is, maar het gevoel was wel wat dubbel. Langs de ene kant was ik best tevreden, langs de andere kant had ik graag een nog beter resultaat neergezet. Nu hoop ik vooral dat ik die goeie vorm kan doortrekken naar de WTS in Abu Dhabi.

Mijn doel is nog altijd om een keer een top-15 op het hoogste niveau te realiseren. Vorig jaar had ik een goed seizoenseinde, ondanks alle stress om mijn deelnames en reizen zelf te regelen én de druk om te presteren voor mijn topsportstatuut bij Defensie. Ik kijk dan ook uit naar Abu Dhabi én naar de start van het Belgische seizoen, want over twee weken kom ik voor het eerst in Herderen aan de start voor de eerste manche van de T3 Series. Ik ben zeer benieuwd in hoeverre de ploegentacktiek op dat lastige parcours zal spelen, maar we zullen er met SMO-Specialized zeker voor gaan,” aldus Simon.

Stressfractuur bij Jelle Geens

Normaal had Simon in Abu Dhabi het gezelschap gehad van Marten Van Riel en Jelle Geens. Die laatste veranderde deze winter van trainer en trok richting Spanje onder de vleugels van Joel Filliol, de trainingsgroep waar Marten ook deel van uitmaakt. Om te zien of Jelle nog exra progressie gemaakt heeft, wordt het helaas nog even wachten. De Limburger is out met een stressfractuur en mist daardoor de WTS van Abu Dhabi.

Van Riel 3 maanden out

Ook Van Riel kampt met een stressfractuur, maar bij Marten was het verdict nog zwaarder. “Enkele weken geleden kreeg ik plots felle pijn in mijn onderrug,” vertelde Marten aan Gazet Van Antwerpen. “Ik kon echt niet meer lopen. Enorm frustrerend, want ik was echt in supervorm.” Een MRI-scan bracht een stressfractuur aan het heiligbeen aan het licht en dat betekent dat de nummer 6 van de Olympische Spelen in Rio nu zeker 3 maanden aan de kant moet blijven.