2 keer zilver: Van Cleven in Tenerife, Von Berg in Argentinië

Michael Van Cleven bike 2017

Michael Van Cleven heeft 2017 geopend met een straffe prestatie. De jonge Belg van het Pewag Racing team van onder andere Marino Vanhoenacker pakte uit met een tweede plaats in de Ocean Lava triatlon van Tenerife. Winnaar Romain Guillaume, van het Belgisch internationale BMC-Etixx pro triatlon team, had woorden van lof over voor onze landgenoot. “Ik heb hard moeten knokken in een rechtstreeks gevecht met Michael Van Cleven, dus ik ben zeer tevreden. Het was voor iedereen enorm zwaar vandaag door de wind en de warmte,” aldus winnaar Romain Guillaume, die zich nu verder klaarstoomt voor de Ironman Lanzarote.

Von Berg rechts op de podiumfoto

In de 70.3 Ironman van Buenos Aires kregen we een halve Belgische zilveren medaille. Rodolphe “Rudy” Von Berg junior pakte een knappe tweede plaats in een snelle wedstrijd. De Amerikaan, zoon van de Belgische meervoudig age group medaillewinnaar Rodolphe Von Berg, komt internationaal voor de States uit, tot twee jaar geleden op de olympische afstand maar ondertussen voor het tweede jaar op rij met succes op de lange afstand. Alleen Lionel Sanders was hem te snel af in Argentinië. De “Colonel” zoals Lionel doorgaans wordt genoemd haalde het in 3u42’47. Von Berg kwam 3’28 later binnen. Achter hem finishten Igor Amorelli en Reinaldo Colucci als 3 en 4, toch ook niet van de minsten.