Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geslaagde test voor Van Lierde in Aix-en-Provence
Frederik Van Lierde 3de in Aix-en-Provence (foto: Thierry De Ketelaere)
Nieuws

Geslaagde test voor Van Lierde in Aix-en-Provence

Frederik Van Lierde 3de in Aix-en-Provence (foto: Thierry De Ketelaere)
Frederik Van Lierde 3de in Aix-en-Provence (foto: Thierry De Ketelaere)

Frederik Van Lierde is zondag knap derde geworden in de 70.3 Ironman van Aix-en-Provence, een triatlon over de halve afstand. De Fransmannen Billiard en Chevrot sprintten om de zege, Frederik kwam vijf minuten later als derde over de streep. Hij voegde de 70.3 Ironman in Frankrijk pas in laatste instantie toe aan zijn programma om even te testen waar hij stond na de nasleep van het incident in Zuid-Afrika. Test geslaagd, lijkt ons. Naast Frederik stonden bijna 70 Belgen aan de start. De meest opvallende prestatie was van Sweta Meersman die tweede werd in haar age group.

Frederik kwam op 1’10 van een groepje favorieten uit het water na 2 km zwemmen. Na 30 km fietsen ging favoriet Bertrand Billiard in de aanval. Hij bouwde een voorsprong uit van meer dan zes minuten op een groep van 10 achtervolgers, met daarbij ook Van Lierde. Die kwam als negende in de wissel toe op meer dan acht minuten van Billiard.

Opbouwen naar Nice

De Franse leider kreeg het moeilijk in de marathon. Achter hem vond Denis Chevrot zijn goeie loopbenen en hij liep meter na meter in op Billiard. De twee kwamen na 3u55’18 samen de laatste rechte lijn in. Billiard was in de spurt net 1 seconde sneller dan Chevrot. Frederik finishte als derde met een halve marathon tijd van 1u13’02. “Tijdens het fietsen miste ik wat explosiviteit,” reageerde Fre. “Ik voelde op dit heuvelachtige parcours ook dat ik wat wedstrijdritme te kort kom. Ik startte als elfde aan de halve marathon, maar ik voelde meteen dat de benen nog goed waren en ik kon een hoog tempo aanhouden. Uiteindelijk werd ik derde na een sterke comeback en met mijn beste halve marathon tijd ooit. Volgende week trek ik naar de 70.3 Ironman van Barcelona om daar de opbouw naar mijn beste vorm verder te zetten richting Ironman Nice,” aldus de wereldkampioen Ironman van 2013. 

Bekijk hier ook de reportage van Jeroen Sap voor Focus WTV

Alweer zilver voor Meersman

Sweta Meersman 703

Hoewel Aix-en-Provence een dag na Mallorca viel, waar ook heel veel Belgen waren, kwamen er nog eens ruim zeventig Belgen in actie bij de age groupers zondag. Sweta Meersman zet pas vanaf dit seizoen de stap naar de lange afstand, maar dat lijkt haar uitstekend te bevallen. Nadat ze in april in haar eerste internationale halve zilver pakte in haar age group (in de 70.3 van Gran Canaria) mocht ze zondag opnieuw naar het podium met alweer een tweede plaats bij de F25. De atlete van het Solidpharma Triteam eindigde als twaalfde overall bij de vrouwen. Emma Bilham, die op 2 juli aan de start staat van de Challenge Geraardsbergen, won de wedstrijd. 

Buiten Frederik eindigden nog vijf landgenoten in de top-100. Benoit Chevalier werd 27ste, Thomas Vandiest pakte de 29ste plaats en Quentin Dillies vonden we terug op plaats 45. Maar wij waren vooral gecharmeerd van de 63ste plaats van Olivier Cornelis van ex-3athlon.be partner Cornelis Bedding. Vier plaatsen achter hem werd Hawaii-finisher van vorig jaar, Tim Mercy, 67ste.