Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Boeckie en Stan zorgen voor dubbele Brugse winst
Nieuws

Boeckie en Stan zorgen voor dubbele Brugse winst

Gina De Boeck Oostkerke

Zondag werd het in de Poldertriatlon van Oostkerke een dubbel Brugs feestje. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen ging de overwinning naar het Triatlon Brugge Team. Voor de jonge Stan Vanwalleghem was het zijn eerste overwinning, maar het was wel nagelbijten omdat de snelle Whytic Priem pas in de derde startwave was gestart en het wachten was tot zijn finish om zekerheid te bieden over winst. Bij de vrouwen had Gina De Boeck een topwedstrijd.

Gina sloeg toe in het lopen en haalde het voor Bieke Trenson, Femke Reynaert en Jocelyne Vervaet. De Gentse Lien Schalenbourg werd vijfde. Boeckie was best tevreden over haar wedstrijd. “Ik heb het goed ingedeeld,” vertelde ze ons. “Ik kwam als vierde uit het water en samen met Femke Reynaert als derde uit de wisselzone. Ik ben onmiddellijk in een goeie groep terechtgekomen, waar het tempo voor Femke net iets te hoog lag. Tot de voorlaatste ronde heb ik moeten jagen op Jocelyne Vervaet. Ze kon heel even aanpikken maar moest dan ook de rol lossen. Ik heb het fietstempo nog opgedreven om wat voorsprong te nemen voor het loopgedeelte. Ik ben gestart met anderhalve minuut voorsprong en aangekomen met nog een dikke minuut voorsprong op de opgerukte Bieke Trenson die en Femke en Jocelyne nog wist in te halen,” aldus Gina.

Bij de mannen ging Stan Vanwalleghem bijna van start tot finish aan de leiding in de snelle eerste wave. Hij kwam als eerste uit het water, zat steeds in de kopgroep en is als eerste beginnen lopen… In het begin moest hij toch een gaatje laten om dan erop en erover te gaan en dat in z’n eerste kwarttriatlon ooit. Toch was het dus afwachten voor wave 3 waarin Whytic Priem helemaal alleen aan de leiding kwam liggen en solo zijn wedstrijd verder moest afwerken. Hij kwam na 1u47’24 over de streep. En dat was 46 seconden langzamer dan Vanwalleghem. De derde plaats was voor Frederik Boussy.

Beste tijd ooit voor Kim Plovier

En er was ook een heel straffe prestatie van paratriatleet Kim Plovier, in volle voorbereiding op de internationale topwedstrijd volgende week in Besancon. Hij zette zijn beste resultaat ooit neer in de triatlon waar het voor hem ooit allemaal begon. “Ooit de eerste… zeker niet de laatste! Kwarttriatlon Oostkerke, 2u04, beste tijd ooit en conditioneel klaar voor de paratriathlon te Besancon volgende week zondag,” aldus Kim.

Met dank aan Rudy Moerman voor alle informatie…

Oostkerke 2017