Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Het debuut van Marten Van Riel
Nieuws

TBT: Het debuut van Marten Van Riel

Van Riel Cool Noens 2010 Meetria

Vorig jaar pakte triatleet Marten Van Riel een zesde plaats op de Olympische Spelen in Rio. Dat hij nog een hele toekomst voor zich heeft, bewijst deze foto. Want in onze Throwback Thursday hebben we het over het debuut van Marten tussen de grote jongens. Dat was bijna dag op dag zeven jaar geleden in de sprinttriatlon van Meer. Toen mocht hij nog samen met dat andere talent Stijn Noens op het podium, achter de zeven jaar geleden ook al sterke Hannes Cool. 

Hannes Cool is ondertussen als pro actief in het Ironman-circuit en doet het daarin, ondanks een wat mindere dag in Luxemburg vorige zondag, verre van slecht. Stijn Noens koos een andere pad dan triatlon. En de verdere carrière van Marten Van Riel kent u ondertussen. Met zoveel successen lijkt het alsof hij al een hele tijd bezig is, maar het was dus effectief 21 juni 2010 dat Marten voor het eerst als piepjonge atleet bij de groten aan de start stond. Hij werd meteen tweede.

Marc Herremans was destijds onder de indruk: “De jeugd van team 185 voor het eerst gezamelijk in een race tegen de adults. Onmiddellijk wedstrijd in handen nemen en met 2 atleten op het podium belanden. Sterk uitpakken zoals dat heet…” aldus Marc op facebook.

Marten weer aan het lopen

Ondertussen kwam Marten zeven jaar later zelf ook met goed nieuws. Hij heeft de looptrainingen hervat, maar voelde meteen in de trainingsgroep van Joel Filliol dat hij flink wat achterstand heeft afgelopen door de stressfractuur die hem sinds het begin van het seizoen aan de kant hield. Werk aan de winkel dus richting augustus wanneer hij voor eigen volk wil knallen op de ETU in Wuustwezel.