Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Celine Rositano wint bij eenmalige triatlon comeback
Nieuws

Celine Rositano wint bij eenmalige triatlon comeback

Celine Rositano Maaseik

De Steengoed Maastriatlon in Kinrooi kreeg een wel heel speciale naam op de erelijst bij de vrouwen. In de sprinttriatlon prijkte namelijk Celine Rositano helemaal bovenaan. Negen jaar geleden nam ze afscheid van de triatlonsport na een carrière van topprestaties maar ook van vele blessures. Ook dit weekend bleef ze niet gespaard van pech, maar net zoals vroeger zette ze na een valpartij op de fiets gewoon door op karakter. Bij de mannen ging Jarno Cuypers van start tot finish aan de leiding in de sprinttriatlon. De kwart ging naar Jelle Clijsters en Tinny Dams.

Jarno Cuypers had een goed zwemnummer maar wist dat hij met onder andere Wouter Simons achter zich, stevig gas moest geven op de fiets en in het lopen. De SMO-Specialized atleet pakte de overwinning in 58’01 en hield aan de streep nog exact 15 seconden over op Simons. De derde plaats was voor Robbe Janssens.

Celine Rositano Maaseik bike

Bij de vrouwen ging Celine Rositano ruim aan de leiding. Ze haalde het vlot voor Melissa Visseren en Chiara Berben. “Na 8 jaar nam ik nog eens deel aan een triatlonwedstrijd, puur voor de fun. Ondanks weinig training en een valpartij tijdens het fietsen, toch gewonnen,” reageerde een blije Celine. In 2006 werd ze nog Belgisch kampioen kwarttriatlon en tien jaar geleden leek ze voor haar internationale doorbraak te staan, maar door knieproblemen haalde ze in 2008 niet meer haar vroegere niveau en in 2009 zei ze de sport vaarwel. Ze startte in Bree samen met haar vriend en triatleet Chris Schepers de runningzaak C&C.

Op de kwartafstand waren er niet echt veel vrouwen. Van de 7 dames was Tinny Dams de snelste. Zij ging op de fiets achter snelle zwemmer Shelsea Weyn aan. Ze kreeg het gat niet dicht en zo ging Shelsea als eerste het loopparcours op. Na zes kilometer zag ze Dams voorbijkomen. Die pakte de overwinning in 29’20. Shelsea werd anderhalve minuut later tweede. Lien Peeters werd derde.

Bij de mannen was de kwartafstand ook eerder recreatief te noemen. Jelle Clijsters kreeg nauwelijks tegenstand en pakte een logische overwinning in 1u58’07. Bijna tien minuten later kwam Rob Carmans als tweede binnen. Roland Weytjens werd derde en Stefan Kerkhof pakte nog eens ouderwets sterk uit met een vierde plaats.

Maaseik 2017