Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Straffe duo’s in Amphiman swimrun in Boom
Multisports

Straffe duo’s in Amphiman swimrun in Boom

amphiman-de-schorre

Dit weekend vindt in Hawaii de hoogmis van het triathlonseizoen plaats. Maar natuurlijk is er meer dan Kona alleen dat de komende dagen de klok slaat. Zondag kunnen atleten ook in Boom zichzelf volledig uitleven tijdens de Amphiman, één van de twee Belgische swimrun wedstrijden, gebaseerd op de steeds in populariteit groeiende Otilo wedstrijden in Scandinavië…

Op het domein van de Schorre, de dansvloer van de Tomorrowlandganger in de zomer, wordt er in duo tegen elkaar gestreden met verschillende parcoursen zowel in het water als tijdens een attractieve loop. De Swimrun in Boom kent zijn tweede editie. Samen met de wedstrijd in l’Eau d’Heure vormt de Amphiman één serie, georganiseerd ook door hetzelfde team. Deze sport, die in Zweden zijn origine kent, slaagt erin steeds meer zijn stempel te drukken op de wedstrijdkalender want in totaal komen er 93 teams aan de start, verspreid over de 2 verschillende afstanden (10.5km en 21km). Dat ze zelfs vanuit Litouwen richting België komen afgezakt kunnen we enkel maar toejuichen.

Zondag staan er twee verschillende wedstrijden op het programma: De SD over 1 lus en de LD over 2 lussen waar afwisselend korte, explosieve zwemnummers met daartussen een pittig loopparcours voor het nodige spektakel moeten zorgen. Ook na het overschouwen van de deelnemerslijst kunnen we niet anders dan een boeiende strijd verwachten.

AMphiman 250

 

Bij de LD staan maar liefst 5 duo’s aan de start die we eerder op het jaar op het podium terugvonden in l’Eau d’Heure (3 verschillende afstanden). Daarbij ook de winnaars van de 28km swimrun, het Franse duo Cambré – Dupuis en team Triathliege met Olivier Vandenabeele en David Servais die vorig jaar in Boom de 3de plaats wegkaapten. Belangrijke uitdagers worden het SOLID-duo met Bert Jammaer en Thomas Jurgens. Ook man in vorm Ruben Geys zien we aan de start samen met Birgit Massagé die vast en zeker jacht zullen maken op de overwinning bij de Mixed Teams. Het wordt alsook een blij weerzien met Bruggeling Wout Moreel die samen met zijn Lieve Govaerts de strijd met het eerdergenoemde duo zal aangaan.

Bij de SD is ons oog dan weer gevallen op ‘De Wild Jaeghers’ waar we Charlotte Dewilde samen met Belgisch Kampioen OD Triathlon Arthur De Jaegher aan de start zien verschijnen.

Meer info over deze wedstrijd vind je hier…