Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft op podium in Challenge Mallorca
Nieuws

Verstuyft op podium in Challenge Mallorca

Katrien Verstuyft podium Challenge Mallorca

Niet alleen het WK Ironman, vandaag werd op Mallorca ook de Half Challenge Peguara-Mallorca afgewerkt. De voorlaatste wedstrijd dit jaar in Europa van dit circuit voordat we de winter intrekken. Binnen 2 weken sluiten we af in Sardinië. Heel wat Belgen aan de start vandaag op het Spaanse eiland waar we van de pro’s toch wel mooie resultaten mochten verwachten. Bij de mannen was er Pieter Heemeryck, de titelverdediger die in deze wedstrijd zijn jacht zou inzetten op de leidersplaats binnen de Challenge ranking.

Die hoge notering heeft de man uit Kessel-Lo te danken aan zijn sterk seizoen met o.a. een overwinning in Praag, podia in Gran Canaria, Geraardbergen en Davos en nog eens een 6de stek op ‘The Challenge’ in Samorin.  Met Katrien Verstuyft en Sofie Goos hadden we bij de dames ook 2 belangrijke pionnen in de strijd. Belgisch kampioene Verstuyft etaleerde haar Tricolore Bioracer-trisuit door de overwinning te grijpen op de Ironman 70.3 Weymouth een maand terug.  Bij Sofie Goos was het afwachten of zij voldoende hersteld zou zijn, drie weken na haar 3de plaats op de Challenge Madrid.

In de mannenrace kunnen we kort zijn over de strijd om de zege. Er stond vandaag geen maat op de Duitser Justus Nieschlag. We zagen eerder dit jaar Nieschlag zelf al aan het werk in Warendorf waar hij overtuigend de wereldtitel bij de militairen wegkaapte. Ook nu ging de jonge Duitser er meteen van bij de start vandoor. Hij begon solo aan de 90km fietsen om met een bonus van vier minuten de wissel binnen te duiken. In de halve marathon ging hij verder op zijn elan en nam zo overtuigend de overwinning van deze Challenge Peguara-Mallorca.

Pieter Heemeryck Mallorca

 

In de eerste achtervolgende groep zat onze landgenoot Pieter Heemeryck. Pieter probeerde in de eerste ronde alleen in de achtervolging te gaan maar kreeg geen afscheiding. Met een kleine groep doken ze de T2 binnen om zo te strijden voor de overige twee podiumplaatsen. Halverwege de run zaten de nummers 2 tot 6 nog steeds op een handvol seconden dus alles zou beslist worden in de laatste 10 km. Pieter beschikte echt niet over zijn superbenen en moest zijn meerdere erkennen in drie andere atleten. Uiteindelijk draaide hij als 5de de rode loper op. Pieter bewijst zo opnieuw dat hij binnen deze afstand bij de absolute wereldtop behoord. Benieuwd of hij binnen twee weken in Sardinië nog de frisheid kan terugvinden om dit seizoen een laatste keer te knallen om zo een ultieme gooi te doen richting de leidersplaats van de Challenge Ranking waar hij momenteel op de 3de plaats prijkt.

Pieter Heemeryck “Het werd een lange wedstrijd”

“Ik voelde eerlijk gezegd al van bij het begin dat he bij mij aan frisheid ontbrak. Ik ben vorig weekend 2 dagen ziek geweest en dat had toch wel een invloed op mijn race. Ik ben dan ook ietwat ontgoocheld want ik wou hier jacht maken op de leidersplaats in het klassement. Na het zwemmen dat niet al te vlot verliep heb ik geprobeerd de eerste 15km op de fiets stevig door te rijden uit de hoop een kloof te kunnen slaan. Ik raakte echter niet weg en vond ook wel dat de atleten vrij dicht achter elkaar reden. In de 2de ronde werd er meer naar elkaar gekeken dan gereden. Vanaf toen besloot ik alles om mijn lopen te zetten maar ook daar ontbrak het goede gevoel en dan wordt het een lange wedstrijd. Uiteindelijk kom ik net dat extra te kort om vandaag het podium te halen wat me waarschijnlijk de leidersplaats kost in de Challenge ranking. Nu is het tijd voor een korte rustperiode want het zijn zware weken geweest met verplaatsingen naar Chattanooga en Davos. Daarnaast mag ik ook niet vergeten dat hier heel wat fulltime Pro’s aan de start staan terwijl ik Parttime of soms wat meer dan dat werk. Nu, ik zou het wel niet anders willen dus ga daarover zeker niet klagen. Nu is het tijd om te rusten om er terug helemaal te staan binnen 2 weken in Sardinië waar het alles of niets zal worden in mijn jacht op die leidersplaats! “

Sterke Verstuyft, moeilijke start voor Goos

Bij de dames was er eveneens een atlete te sterk voor de rest van het pak. Na het zwemmen kwam Heather Wurtele nog net na de eerste dames, waarbij Katrien Verstuyft, uit het water maar eenmaal op de fiets ging de Canadese op en over de rest van het veld. Ze bouwde haar voorsprong gestaag uit en zou die in de afsluitende run niet meer uit handen geven. Katrien Verstuyft bleef achter de winnares vooraan de gelederen meedraaien. Met 2 andere atletes, Santimaria en de Nederlandse Van Vlerken dook ze de T2 binnen.

Santimaria moest als eerste overboord en na 10 km had Katrien een voorsprong van 30 seconden op Van Vlerken bij elkaar gelopen. Die 2de plaats zou de Belgisch kampioene niet meer uit handen geven. Na haar overwinning in het ironmancircuit knoopt de Belgische nu ook aan met een podiumplaats binnen de Challenge Family. Voor Sofie Goos werd het op het Spaanse eiland een grote inhaalrace. Na het zwemmen lag ‘La Goos’ op de 13de plaats, 5 minuten na de kop van de wedstrijd waaronder heel wat olympisch geweld. Maar Goos is een dame boordevol ervaring en stelselmatig rukte de Belgische atlete op binnen de top 10. Als 7de dame begon ze aan de afsluitende halve marathon. Daar haalde Sofie nog 2 andere atletes bij en kwam luttele secondes tekort om ook de Italiaanse Santimaria nog voorbij te snellen. Sofie Goos beëindigt zo deze Challenge Peguara-Mallorca op een mooie 5de plaats.

Sofie Goos: “Onvoldoende fris”

Sofie Goos Mallorca

“Ik ben met deze prestatie zeker tevreden. Voor de wedstrijd had ik niet zoveel vertrouwen want ik voelde me toch niet helemaal fris na mijn wedstrijd in Madrid. De drie eerste dames waren vandaag dan ook te sterk. Voor mezelf begon het vanaf het fietsen goed te gaan en ook in het lopen kon ik een mooi tempo aanhouden. Jammer dat ik net te kort kom om Santimaria niet meer in te halen want ik kwam nog gevaarlijk dicht. Het belangrijkste is dat ik vandaag terug punten scoor voor in de ranking en hoop dat ook te doen in Sardinië binnen 2 weken waar ook wel een zeer sterk deelnemersveld aan de start staat. Over de race heb ik trouwens niet meer dan lof. Peguera is een zeer leuke plaats en ook de wedstrijd is zeer compact want het makkelijk om volgen maakt voor de toeschouwers, een echte aanrader!”

Ook bij de agegroupers noteren we een sterke prestatie van Frederik Boussy. De man uit Knokke-Heist nestelde zich knap binnen de top 30 en werd 2de binnen zijn agegroup.

Over 2 weken sluiten we het Challenge circuit in Europa af dit jaar met de Challenge Forte Village in Sardinië. Daar vinden we heel wat bekend volk terug met onder andere Pieter Heemeryck en Sofie Goos. Ook Tine Deckers zakt af richting het Italiaanse eiland. Met de aanwezigheid van huisfotograaf Mario Vanacker zullen wij met 3athlon.be alles dan ook vanop de eerste rij kunnen volgen!