Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde: “Mentaal geplooid na flater organisatie”
Hawaii

Frederik Van Lierde: “Mentaal geplooid na flater organisatie”

Frederik Van Lierde Hot Corner Hawaii 2017

De Ironman van Hawaii is voor ex-wereldkampioen Frederik Van Lierde uitgedraaid op een enorme ontgoocheling. Gedesillusioneerd stapte hij na enkele kilometers uit de marathon. “Mijn broer probeerde me nog op te peppen en aan het lopen te krijgen, maar de ontgoocheling was te groot,” vertelde Frederik aan onze collega Maarten Delvaux van het Nieuwsblad. Bij Hawi moesten de vrijwilligers op zoek naar de Special Needs Bag van Frederik. Die werd na even zoeken gevonden, op honderd meter van hem. Hij mocht van de official niet tot aan de vrijwilliger rijden en die moest dus lopen om de zak aan Fre te overhandigen. Gevolg: twee minuten tijd verloren en geen voeling meer met de kopgroep…

Het leek een perfecte dag te worden voor Frederik. Hij had sterk gezwommen en sloot vlot aan bij de grote groep. Tot kilometer 100 was er geen vuiltje aan de lucht. En dan was er dus die bevoorradingszone bij Hawi. “Dat is een zone waar vrijwilligers klaarstaan met een zak vol persoonlijke bevoorradingsspullen. Ik passeer die zone en keek uit naar mijn zak, maar er was niemand die ermee klaar stond. Op het einde van die zone houd ik halt, want ik heb die bevoorrading echt wel nodig. Twee jaar geleden ben ik hier al eens volledig stilgevallen in de marathon omdat ik enkele bevoorradingen gemist had. Dat wou ik niet meer meemaken. Dus ik leg de scheidsrechter uit dat mijn zak er niet is. Dat werd dan over en weer gecommuniceerd tot ik helemaal aan de andere kant van de zone iemand naar mijn tas zag zoeken in een hoop zakken. Toen ik dat zag heb ik stevig gevloekt.  Uiteindelijk toverde die vrijwilliger mijn bevoorrading tevoorschijn, maar dat was op enkele honderden meters van mij. Ik mocht niet terugrijden met de fiets, dus is die vrijwilliger al lopend tot bij mij moeten komen. Ik ben daardoor een dikke twee minuten verloren. Dat lijkt niet veel, maar ik was wel de voeling met de kopgroep kwijt. En plots moest ik helemaal alleen tegen een volledige kopgroep opboksen”, vertelt Van Lierde in het Nieuwsblad.

Lees hier het volledige verhaal van Frederik.