Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Euro Cycling XP mét triatlonpaviljoen in Maastricht
Nieuws

Euro Cycling XP mét triatlonpaviljoen in Maastricht

 

Euro Cycling Squadra

Komende vrijdag wordt in Maastricht het startschot gegeven van ‘Euro Cycling XP’, de gloednieuwe wielerbeurs. Drie dagen lang, van 20 tot 22 oktober, staat in het MECC Maastricht alles in teken van wielrennen, MTB, veldrijden en jawel, triatlon! Een plek waar de fietser en de triatleet wordt geïnspireerd, de community elkaar ontmoet en kennis en ervaringen worden gedeeld. 

Dat er heel wat te beleven valt, daar mag geen twijfel over bestaan. Naast de beurs waar talloze bedrijven hun producten exposeren is er ook een wielercafé met paneldiscussies, een bikefitting lab, testparcours en clinics op ‘real outdoor tracks’ en een vintage afdeling waar de ontwikkeling van de fiets in beeld wordt gebracht.

Challenge the pro’s

Bovenop dit alles krijg je er ook de mogelijkheid om je helden te ontmoeten en ook ontdekken wat nodig is op de top te bereiken. Grote namen van verschillende teams dagen je uit op een wedstrijd fietstrainer of tijdens een van de vele clinics. Tijdens Euro Cycling XP worden er verschillende toertochten vanuit het MECC georganiseerd wat het ideaal maakt om deze beurs te combineren met een mooi weekenduitstap in Nederland Limburg.

3athlon.be in triatlonpaviljoen

Zoals eerder vermeld wordt er ook aandacht besteed aan het hele triatlongebeuren en daar kunnen wij met 3athlon.be natuurlijk niet op ontbreken. Er is zelfs een heus triatlon programma voorzien met onder andere een koppelchallenge, een elite race (tegen een squadra atleet en topwielrenner) en een wisselcompetitie waar je jouw skills in de wisselzone kan etaleren. Daarnaast sloegen het Squadra Triathlon Team en het Belgische Itzu Tri Team de handen in elkaar om er het ‘TRIA Paviljoen’ met zwembad van Endless Pools op touwen te zetten.  3 dagen lang kunnen triatleten hier kennis opdoen van materialen leren van de kennis en ervaring van profs. Zo worden er onder andere clinics gegeven door Nederlands kampioen Martijn Dekker, de coaches en atleten van Squadra Triathlon en Itzu Tri team.

Kannibaal opent de deuren

Nu vrijdag worden de deuren geopend en dat de organisatoren grote ambities ambiëren kan je enkel maar aantonen door de grootste aller tijden uit te nodigen. Niemand minder dan wielerlegende Eddy Merckx komt deze eerste editie van ‘Euro Cycling XP’ openen. Maastricht, de stad die afgelopen zomer voor de derde keer in het teken stond van Iron Man, heet ons triathleten dan ook van harte welkom. Wij zijn alvast van de partij, hopelijk jullie ook?

Meer info en tickets vind je op de website van Euro Cycling XP 

Euro Cycling XP_logo DEF

En hier vind je alles over het triatlon programma