Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jurgens en Jammaer met thuisvoordeel in Amphiman
Multisports

Jurgens en Jammaer met thuisvoordeel in Amphiman

Bert Jammaer Thomas Jurgens Amphiman

Dit weekend stond in Boom voor de tweede keer in de geschiedenis alles in het teken van swimrun. Met de Amphiman Series, die ook eerder op het jaar een manche heeft in l’Eau d’Heure, heeft deze sport in België met succes z’n intrede gemaakt. 88 teams kregen we aan de start, verspreid over 2 verschillende afstanden. Bert Jammaer en Thomas Jurgens maakten hun favorietenrol waar.

Het was heel warm weer (tegen de 24°C) en veel zon. De sfeer was zoals altijd heel ontspannen bij organisaties van Jan en er waren talrijke buitenlanders uit Frankrijk, Engeland en zelfs Italië. Het mannen dreamteam van Thomas Jurgens en Bert Jammaer was outstanding op de 21 km. Bert woont ook op slechts 100 meter van de Schorre en hij kent het parcours met zijn ogen dicht.

Jurgens Jammaer Amphiman

Bij de LD over 21 km stond er dus geen maat op het Eurovending.be duo Thomas Jurgens en Bert Jammaer. Al van bij de start gingen ze er als een pijl vandoor om bij het eerste tussenpunt door te komen met een voorsprong van bijna 4 minuten. Van daaruit bouwden ze hun voorsprong steeds verder uit om zo op een overtuigende manier de zege weg te kapen. Meer dan 8 minuten later werd het duo Senne Bonnaerens en Bastian Breine 2de. ‘Les tourists’ met Stéphane Jakic en Vincent Leblond legden beslag op,de 3de plaats.

Bij de dames ging de overwinning naar het duo Else Maddi met Olivia Peytour. De 2 dames lagen meteen begin van de race aan de leiding en hielden stand ondanks de sterk opkomende Conny Bylois en Caroline Van Bauwel die een goeie 2 minuten te kort kwamen om alsnog de zege weg te graaien. Bij de mixed teams ging de overwinning zoals verwacht naar triatlonkoppel Ruben Geys en Birgit Massagé die een constante wedstrijd bekroonden met een 8ste plaats algemeen. Ruben is duidelijk helemaal klaar om binnen een goeie 3 weken zijn Belgische titel op het BK Beermile te verdedigen.

Naast de LD stond er ook nog een 10,5 km swimrun in het domein ‘De Schorre’ op het programma. Daar ging de overwinning naar het team van Bart Thijs en Peter Lauwers die in het 2de gedeelte nog voorbij het duo Arthur De Jaegher en Charlotte Dewilde gingen. De Belgisch kampioen op de OD Triathlon nam zo wel met vriendin Charlotte de overwinning bij de mixed teams. Charlotte moet nog wel leren dat ze bij het lopen de pull-buoy niet de hele tijd tussen haar dijen moet klemmen 😉 Bij de dames was het duo Gtc met Sophie Montulet en Marine Boulanger veruit het sterkste duo. Met een voorsprong van meer dan 30minuten namen zij de overwinning.

Onder een stralende zon en met bijna dubbel zoveel teams als als vorig jaar aan de start kan zeker gesproken worden over een succesvolle editie die net als de mache in l’Eau d’Heure zeker een vervolg zal krijgen in 2018.

AMphiman 250