Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dirk Baelus geeft Innerme nieuw gezicht en smaak
Gear

Dirk Baelus geeft Innerme nieuw gezicht en smaak

Innerme energy barsDit jaar waaide een nieuwe wind door ‘Innerme’ , de voedingsproducten van Dirk Baelus. Een verfrissende uitstraling (zowel website als teamkit), een gloednieuw logo en ook de werking kreeg een nieuwe wending doordat Dirk terug eigenaar werd van het merk dat hijzelf oprichtte. Nadat Omega Pharma het merk een paar jaar geleden overnam, kocht Dirk Innerme terug en ontwikkelde hij het weer volledig zelf. In deze review gaan we het hebben over de nieuwe Energy Bars die dit jaar werden gelanceerd. Wij mochten de vier verschillende smaken uittesten en het mag gezegd zijn: ze werden gesmaakt!

Kiezen maar

Vorig jaar had je nog de ‘fruit & nut’ bars die als sportreep naar buiten werd gebracht. Nu krijg je met de Energy bars een totaal nieuw gamma van sportrepen en dat in vier verschillende smaken: Vanille , Appel – Kaneel , Cacao – Sinaas en Groene Thee – Citroen. Kunnen kiezen is altijd plezant dus dit is alvast een pluspunt dat er nu meer variëteit aanwezig is. Dit alleen al om af en toe eens te kunnen wisselen van smaak gedurende je rit. Natuurlijk is variëteit een zaak, een goede smaak is des te belangrijk. Ook hierop kunnen wij niet meer zeggen dat dit een absoluut topproduct is. Een lekkere smakencombinatie waarbij de juiste balans werd gevonden. Er is van geen enkele bar een nasmaak te merken waarvan wij vinden dat iets overheerst. Natuurlijk zal je altijd een persoonlijke voorkeur hebben. Kaneelhaters zullen daarom de Appel-Kaneel bar laten links liggen en Chocoladebelievers zullen met veel liefde hun winkelmandje met de Cacao-Sinaas reep vullen. Onze 3athlon.be – sportoase atleet Gert-Jan D’haene kon de Appel – Kaneel bar duidelijk niet weerstaan want deze was al snel verdwenen uit onze persoonlijke voorraad. Onder het moto ‘OP IS OP’ zoals ze zeggen!

Doorspoelen? Niets van!

Bij de voorganger van Energy Bars hadden we ook niets aan te merken over de smaak. Alleen konden we na een paar happen precies wel een slok drank appreciëren. Die ietwat droge textuur is bij deze helemaal verdwenen. We gaan hier nu ook niet spreken over een ‘sappige’ reep maar we kunnen jullie wel vertellen dat deze allemaal vlotjes naar binnen gaan zonder een droog gevoel in de mond te hebben. Een ideale bar ook als tussendoortje.

Rekenen niet nodig

Omdat heel wat lezers fanatieke sporters zijn is het niet onbelangrijk om het even kort te hebben over de samenstelling. Heel kort dan… De precies gekozen ingrediënten kunnen jullie uitvoerig nalezen op de site of na aankoop op de kleurrijke verpakking. Wat wij wel belangrijk vinden is dat er vier verschillende bars zijn maar dan wel grotendeels dezelfde waarde aan koolhydraten. Je kunt dus perfect van smaken wisselen tijdens de wedstrijd zonder dat je daarbij rekensommen hoeft te maken om toch maar niet in de problemen te komen.

Hoeveel Innerme op een Ironman?

Dirk Baelus IM Barcelona

Dirk Baelus deed zelf onlangs mee aan de Ironman Barcelona. Dit is wat hij aan Innerme naar binnen speelde:. “Tijdens het fietsen heb ik 12 stuks in totaal naar binnen gespeeld: 7 energy gels en 5 energy bars, waarvan 2 x energy bar vanille, 2 x energy bar appel-kaneel, 1 x energy citroen. Daarnaast nog 2,25 liter thee (Balance drink) en 1 liter water. Tijdens het lopen dronk ik ongeveer 1 liter water en 0,5 liter thee + 4 nieuwe energy gels, die binnenkort op de markt komen overigens. De 12 bars & gels stak ik in een tasje vooraan op het stuur van mijn Ridley Dean Fast. Op de fiets had ik ook 2 bidons van 750ml Balance Drink mee. Na 145 km heb ik mijn special need tas genomen met nog 750ml thee. De eerste 10 km lopen had ik een wegwerpflesje met thee in mijn hand en opgedronken. Ook in het lopen ben ik even gestopt voor special need bag,” legt Dirk uit.

Innerme_advertentie_3athlon2017

Houd zeker de website van Innerme in de gaten, daarop krijg je binnenkort de nieuwe energy gels te zien. En je vindt er ook alle info over de producten, die je via dezelfde site ook kan aankopen. Makkelijk toch?! Smakelijk! 🙂