Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Week na week, consistency is key” – 3quest: Tom Mets
3quest

“Week na week, consistency is key” – 3quest: Tom Mets

IM Hawaii 2017 Kona D-2DSC_2195

Het zal nog even duren voor ik een volledige triatlon doe

1. Na 10 mooie jaren van triatlon heb je dit jaar je eerste Belgische titel gewonnen. Hoe voelt dat?

Tom Mets kampioenentrui

[dropcap]S[/dropcap]uper 😉 Met onze ATRIAC ploeg werd ik wel al 5 keer Belgisch kampioen ploegentriathlon, maar individueel was dit mijn eerste titel. Zowel bij de jeugd, beloften en elite haalde ik podia op verschillende afstanden, maar was het telkens nét niet.

Het voelt zeker als een beloning voor 10 jaar hard werk en doorzettingsvermogen. Ik heb niet het meeste talent, en heb nooit ‘zotte’ trainingen of schema’s gedaan, maar ben wel continu week na week blijven trainen en opbouwen – consistency is key!

2. Je vriendin Lore deed vorige week mee in de Ironman van Kona. Inspireert dit jou niet om de korte afstand te laten vallen en vol voor de long distance te gaan? En zie jij jezelf ooit in Hawaii meedoen?

Tom Mets Lander Dircken Lille 2017

[dropcap]H[/dropcap]awaii wil ik zeker ooit meedoen, maar ik wil niets overhaasten en het zal nog even duren vooraleer ik een volledige triathlon doe. Voorlopig zijn er zeker nog genoeg uitdagingen op de kwart en halve afstand.

Ik ben er wel van overtuigd dat mijn capaciteiten het best aansluiten bij de langere afstanden, maar als ‘diesel’ kan het zeker geen kwaad om wat kortere wedstrijden te blijven doen om de snelheid niet volledig kwijt te raken.

Het was wel geweldig om de wedstrijd in Hawaii live te kunnen volgen!

3. Als je een ritje van 4 uur zou kunnen doen met een iconische triatleet (dood of levend), wie zou dat zijn?

Tom Mets Nisraman

[dropcap]J[/dropcap]avier Gomez, zonder twijfel.

Hij staat al meer dan 10 jaar aan de top op de korte afstand, en heeft al meermaals laten zien dat hij ook op de halve afstand wereldklasse is. Heel veel respect voor iemand met zoveel klasse, die super is in elke discipline.

En nu we toch in de Hawaii sfeer zijn: Hopelijk ooit een duel Frodeno-Gomez op Hawaii …

IM Hawaii 2017 Kona D-2DSC_2226

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Hoog tijd voor nog eens een ancien in de 3quest! Daarom volgende 3 vragen aan Jan Van De Poel:

1. Je draait al heel lang mee in de triathlonwereld. Hoe lang wil je nog doorgaan en heb je nog 1 specifiek doel?

2. Veel atleten komen je graag tegen op een wedstrijd. Niet voor die gezellige babbel met jou, maar  omdat ze dan achteraf kunnen rekenen op enkele mooie actiefoto’s van Katrien Decru. Is dat ook belangrijk voor jou? Wat is de mooiste foto die ze van jou genomen heeft?

3. Wat is het grootste verschil tussen vroeger en nu in de Belgische triathlonwereld?