Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Recordzege Geert Lauryssen in Etten-Leur
Geert Lauryssen (vorige week nog 2de in de Heicross) Foto: Paul Van Riel
Multisports

Recordzege Geert Lauryssen in Etten-Leur

Geert Lauryssen (vorige week nog 2de in de Heicross) Foto: Paul Van Riel
Geert Lauryssen (vorige week nog 2de in de Heicross) Foto: Paul Van Riel

De cross-duatlon van Etten-Leur kreeg in het verleden al elf keer een Belgische winnaar. Daar kwam zondag net over de Belgische grens een twaalfde zege bij. Zoals een uur later Wout Van Aert op het WK veldrijden in Valkenburg te keer ging, zo speelde ook Geert Lauryssen op zijn Van Aert’s met de concurrentie. En nog een overeenkomst met het WK: ook in Etten-Leur gingen twee Belgen een Nederlander vooraf op het podium, al had daar voor hetzelfde geld een Roemeen bij gestaan.

Ciprian Balanescu werd in 2016 nog derde op het EK cross-duatlon in Targu Mures en verzamelde in Roemenië al een pak nationale titels in tri- en duatlon. Hij was de enige die Geert Lauryssen en Wouter Wuilmus kon volgen in het eerste lopen. De Roemeen traint dit seizoen bij Nederlands bondscoach Armand Vander Smissen en kon via Armand een geleende mountainbike gebruiken. Door materiaalpech verdween hij echter in de eerste ronde. Geen pech bij Geert Lauryssen die er stevig tegenaan ging en Wouter Wuilmus op een steeds grotere achterstand zette. Wouter, winnaar in Etten-Leur in 2015, moest na het mountainbiken twee minuten toestaan op Geert, winnaar van de edities 2012 en 2016. Die liep vlot naar zijn derde zege in Etten-Leur, een record, want nooit eerder wist iemand drie keer de zware crossduatlon te winnen. Wuilmus werd tweede en Arie De Jong werd op ruim vijf minuten eerste Nederlander op drie.

Voor Geert Lauryssen is het al de tweede zege van het jaar na de winst in de Nieuwjaarsrun in Antwerpen. Deze winter was hij ook al de beste in de cross duatlons van Wommelgem, Wuustwezel en Maastricht.