Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatlonklassieker gaat niet door in 2018
Nieuws

Belgische triatlonklassieker gaat niet door in 2018

lommelsetriatlon.jpg
Gerrit Schellens in eigen Lommel in 2009

Eén van de oudste kwarttriatlons van België valt in 2018 van de kalender… Deze week kregen we te horen van de organisatie van de Hoeks triatlon in Lommel dat de kwarttriatlon in 2018 niet zal doorgaan. De Limbiurgse wedstrijd trok de afgelopen 30 edities altijd veel grote namen aan. In 2017 pakte Ruben Geys er nog zijn vierde overwinning op rij. De officiële uitleg luidt “om organisatorische redenen” maar in de entourage van de Lommelse triatlon hoorden we dat vooral moeilijkheden over het parcours, met de kenmerkende finish in het centrum van de Limburgse gemeente, aan de basis liggen van de beslissing.

Indrukwekkend palmares

Bij de Lommelse Triatleten, de organiserende club van de Hoeks triatlon, wordt momenteel bekeken of ze in 2019 opnieuw de draad kunnen oppikken, mogelijk met een alternatieve finish locatie. De laatste jaren kwam de triatlon van Lommel steeds meer in concurrentie met de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel. Vorig jaar stond op dezelfde dag tegenover Lommel ook nog de ETU Europa Cup in Wuustwezel geprogrammeerd en twee dagen later was er het Belgisch kampioenschap in Izegem. Ondanks al die concurrentie slaagde Lommel er in om een groot en sterk deelnemersveld aan te trekken.

Op het palmares prijken veel indrukwekkende namen. Koen Hoeyberghs en Ruben Geys wonnen er vier keer, net zoals Joke Coysman. Ook Gerrit Schellens was er twee keer de sterkste. Absolute toppers als Kathleen Smet, Lieve Paulus en Jeanine De Ruysscher wonnen er drie keer.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Lommel een jaar overslaat. De eerste editie werd in 1985 georganiseerd met latere organisator Leon Van Hulsel toen als winnaar. In 1992 werden Spencer Smith en Sonja Krolik er nog Europees kampioen triatlon. Maar in 1995 ging de stekker er voor een jaar uit. Ook in 1999 en 2000 was er geen triatlon in Lommel. Dus laten we hopen dat ook dit sabbatjaar slechts een kleine onderbreking blijkt te zijn na dertig succesvolle edities…