Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth en Alexandra top-10 in 70.3 Marbella
Nieuws

Kenneth en Alexandra top-10 in 70.3 Marbella

Kenneth Vandendriessche Marbella 

Het Spaanse Marbella maakte zich op voor het ironmancircus die aan de Middelande zee neerstreek. Heel wat Belgen waren op de afspraak, zowel bij de PRO categorie als bij de agegroupers. Kennet Vandendriessche legde beslag op de 8ste plaats en Alexandra Tondeur werd 6de.

Drie Belgische mannen waren terug te vinden in de eerste wave: Kenneth Vandendriessche, Sven Van Luyck en Innerme bezieler Dirk Baelus. Kenneth kwam als eerste Belg uit het water op een 27ste stek op een goeie 2minuten van de leider (Daniel Baekkegard). In zijn zog volgde Van Luyck. Kenneth zijn gebruikelijk inhaalrace kon beginnen wat hem na 90km fietsen op een 14de stek bracht. In de halve marathon maakte de Itzu-atleet nog zes plaatsen goed om zo finaal 8ste te worden. Sven Van Luyck knokte zich een weg binnen de top 20 maar moest finaal nog twee plaatsen toegeven en eindigde op een 22ste plaats. Dirk Baelus kwam als 41ste over de streep. David McNamee won met photo finish nipt voor Chris Leiferman. Andreas Dreitz werd derde.

Bij de dames hadden we met Alexandra Tondeur en Sofie Goos ook twee ijzers in vuur bij de PRO’s. Sofie zou wel de race niet beëindigen door een ongelukkige blessure. Ze viel de dag voor de wedstrijd door een omhelzing “met een dronken fan” zoals ze het zelf noemde. Voor het vollledige verhaal verwijzen we u naar Het Laatste Nieuws die de blessure van Sofie blijkbaar interessanter vonden dan de IM Texas en de WTS Bermuda 😉

Bij de jongste agegroupers was er hetzelfde verdict voor Sara Van de Vel die ook de halve marathon moest laten schieten. Toch laat de prestatie van de jonge atriac-atlete het beste verhopen voor de volgende races. Na een ijzersterk zwem- en fietsnummer was Sara niet alleen eerste agegrouper maar lag ze ook op dat moment zesde algemeen bij de dames net voor Sofie Goos. Exit nummer zes en zeven dus bij de dames na 90km fietsen. Alexdra Tondeur dook in het zog van Sofie Goos de wissel binnen en kon zo strijden voor haar top 10 plaats in de afsluitende run. ‘Alexandra The Great’ hield stand en liep als 6de dame over de finishlijn. Laura Philipp haalde de zege binnen voor Marta Bernardi en Daniela Saemmler.

Naast Sara Van de Vel waren er nog sterke prestaties bij de dames agegroupers. Sophie Van Biervliet kwam als 2de agegrouper algemeen de laatste wissel binnen en lag zo aan de leiding binnen de AG 40-45. Ze verloor nog wat plaatsen in de afsluitende halve marathon maar dat belette haar niet om toch de 2de plaats binnen haar AG weg te graaien. Charlene Ottevaere kende een zeer sterke laatste run en was een van de atletes die Sophie bijbeende. Charlene schreef de zege in haar agegroup (AG 35-40) op haar naam. Pauline Selleslagh pakte zilver bij de F25. Natasja Daniels werd 4de bij de F45. Valerie Turlot was 5de bij de F50. Sabine Leys pakte de derde plaats bij de F55. 

Bij de mannen werd Yander Fabri vijfde bij de M18. Danek Aerden werd 7de bij de M45. Erik Thijs pakte de vijfde plaats bij de M50. En er was een 8ste plaats voor Luc Nachtergaele bij de M60. 

En wij waren vooral tevreden met de finish, op karakter, van Michaël Schouwaerts van 3athlon.be hoofdpartner Sportoase. Na maandenlange voorbereiding moest hij tegen de wind vechten in Marbella. Hij deed hem uit in 8u02’14 en kan opnieuw een 70.3 Ironman op zijn palmares bijschrijven.