Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische Militairen stuiten op sterke Russen
Nieuws

Belgische Militairen stuiten op sterke Russen

Sedeyn Ritchie © -4303

Gisteren stond de CISM triathlon in Biddinghuizen (NL) op de kalender. Dat wil dus zeggen dat onze militaire atleten terug op appel stonden om de Nationale kleuren te verdedigen. Met drie man in de top tien kon het Belgian Military Triathlon Team terugkijken op een geslaagde editie.
Lowie Dewitte, Pieter-Jan Penne, Dieter Staelens, Bart Borghs en Gunther Bernard vormde de selectie van de eerste CISM-wedstrijd van het jaar waar België naar toetrok. Topfavoriet was de Rusland die met Bruykznkhov (7de OS Londen) een klinkende naam in hun selectie had.

Sedeyn Ritchie © -2827Sedeyn Ritchie © -3001Sedeyn Ritchie © -3075Sedeyn Ritchie © -3476
De Russen etaleerden meteen hun kwaliteit. Met ruime voorsprong kwam het eerste tweetal uit het water met Bruykankhov en Suslov . Erna volgde meteen een volgend Russisch duo, werk aan de winkel voor de andere landen. Eerste niet-Rus uit het water was Lowie Dewitte. Onze landgenoot kende een snelle wissel en begon meteen aan z’n jacht naar voor. Op twee minuten van Lowie volgde een groep met Dieter Staelens en daarna de rest van het pak waaronder dus alle Belgen.
Al snel werd duidelijk dat Bruynkankov enkele maten te groot was voor dit deelnemersveld en ging er na de wissel meteen solo vandoor. Op overtuigende de wijze nam hij de overwinning voor zijn landgenoten Parienko en Goldovskiy . In het fietsen schoof Lowie Dewitte op naar de vierde plaats en in de laatste 10km op de fiets probeerde hij z’n kloof op de tegenstand verder uit te diepen. Vol overgave vatte hij de slotrun aan waar hij finaal nog drie plaats moest toestaan. Een knappe zevende plaats was de eindnotering voor de atleet van het SMO-Specialized team. Ook Gunther Bernard mocht terugkijken op een glansprestatie.  Bij zijn debuut voor het nationale militaire team bekroonde hij z’n knappe inhaalrace met een achtste plaats. Bart Borghs kende een verbluffende run en schaarde zich als derde landgenoot binnen de top tien. Penne liep helaas verkeerd tijdens de run maar kon alsnog beslag leggen op de 11de plaats voor Dieter Staelens die als vijfde landenoot op en 12de plaats eindigde.

Sedeyn Ritchie © -3753

Reactie Lowie Dewitte: “Ik kan zeker terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Ik kon mij in de derde groep tijdens het zwemmen handhaven om zo op de fiets het beste van mezelf te geven. Ik liep al snel in op enkele Russen maar moest halverwege toch even temporiseren, de hitte eiste stilaan z’n tol. Toch kon ik nog een kloof slaan op het Russische tweetal om vervolgens alles te geven tijdens het lopen. Mijn looptijd was zeker niet slecht, ik kon mijn vooropgestelde tijd mooi aanhouden. De andere waren gewoon sterker, daarin moet ik gewoon eerlijk zijn. Maar met vertrouwen kijk ik alvast uit naar de volgende ontmoeting!”

Sedeyn Ritchie © -3809Sedeyn Ritchie © -3626

Doordat ze zich met vijf man in de top zes nestelden nam Rusland ook de overwinning binnen het landenklassement. Het Belgische blok mocht als tweede mee op het podium dat zo Duitsland als derde achter zich liet.

Volgende afspraak voor het Belgian Military Triathlon Team is er binnen een grote week en wat voor een: het WK Cism in Zweden. Op zondag 17 juni zal de Belgische militaire selectie strijden om de wereldtitel. Binnenkort worden de namen bekend gemaakt wie ons land in Lidkoping zal vertegenwoordigen.

Sedeyn Ritchie © -4164