Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gomez debuteert met sub-8 Ironman, maar wint niet
Nieuws

Gomez debuteert met sub-8 Ironman, maar wint niet

Het debuut van Javier Gomez op de volledige Ironman afstand was indrukwekkend. In Cairns snelde hij in zijn allereerste volledige triatlon meteen naar een tijd onder de magische acht uur. Er zijn weinig debutanten die dat kunnen zeggen. Maar de kers op de taart ontbrak… Die werd hem afgesnoept door een beresterke Braden Currie. Niettemin is de concurrentie gewaarschuwd. Na zijn topprestaties op de halve afstand, liet Gomez nu ook zien dat de hele ook iets voor hem is.

Het werd een epische battle tussen Braden Currie en Javier Gomez. De beide triatleten dreven elkaar tot het uiterste, liepen een tijd samen en het verschil bleef heel lang beperkt tot een paar seconden. “Het ging goed tot het ingaan van de laatste 10 km,” vertelde de vroegere wereldkampioen op de olympische afstand. “Toen heb ik moeten focussen om langzaam aan de finish te bereiken. Op voorhand had ik getekend voor 7u56 bij mijn debuut, op een niet eens heel snel parcours. Maar helaas was het niet genoeg voor de winst. Braden Currie was geweldig en hij is de verdiende winnaar. Voor mij nu tijd om te leren van wat foutjes en hoe meer consistent te zijn in de slotfase van een Ironman,” aldus de Spanjaard.

Currie won de Ironman Cairns, het Asia Pacific Championship van Ironman, in een tijd van 7u54’59. Daarmee was hij 1’40 sneller dan Gomez. Op plaats drie finishte Terenzo Bozzone net boven de acht uur in 8u00’07. Ook bij de dames kregen we een snelle wedstrijd met twee triatletes onder de negen uur. De Australische Teresa Adam haalde het verrassend van topfavoriete Mirinda Carfrae. Rinnie werd tweede in 8u59’18 maar Teresa was maar liefst zes minuten sneller en pakte de titel in 8u53’17.