Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Hemel wil revanche na 14de plaats in Weert
Nieuws

Van Hemel wil revanche na 14de plaats in Weert

Dries Matthys in Weert (foto: Nederweert24/Johan Horst)

 De Belgische delegatie heeft het niet slecht gedaan in de ETU Europabeker in Weert. Over twee weken strijkt het ETU circus neer in Wuustwezel en volgende week is er eerst nog de ITU World Cup van Antwerpen. Maar ook afgelopen weekend bleven de Belgische toppers dicht bij huis. Weert ligt net over de grens in Nederland. Jolien Vermeylen zorgde er voor een top-10 plaats. Tim Van Hemel was de beste Belg bij de mannen met een 14de plaats in een wedstrijd die in het lopen beslist werd.

Bij de mannen stonden Tim Van Hemel, Thomas Jurgens en Dries Matthys aan de start voor de OD ETU in Weert. Bij het zwemmen wist Thomas zich goed te plaatsen in de tweede groep, die in het fietsen snel de eerste groep te pakken had. Dries bevond zich aan de staart van die groep en wist na 1 km fietsen zich als laatste er ook bij aan te sluiten. Van Hemel zat in de groep daarachter samen met Jorik Van Egdom. Op het vlakke fietsparcours wist deze groep na een tiental kilometer de aansluiting bij de kop te maken onder impuls van een sterke Van Egdom. Zo werd het een kopgroep van 60 man en zou het een loopwedstrijd worden. Enkele atleten waren nog weg gereden op de fiets maar zouden later nog ingehaald worden met het lopen.

Revanche in Antwerpen

In het loopnummer vertrok Van Egdom als een speer op zoek naar de leiders vooraan. Tim Van Hemel gingmee voor de top tien. “Maar ik had niet de loopbenen waar ik op hoopte. En dus werd het een 14de plaats. Ik ga op zoek naar revanche volgende week in Antwerpen, waar ik vooral ook wil genieten van zo’n hoog niveau wedstrijd kort bij huis,” aldus de Kempenaar.

In Wuustwezel herhalen

Dries kwam goed vooraan T2 buiten. “Ik liep een goed ingedeelde 10 kilometer en werd 18de. Ik ben blij met dit resultaat, zeker gezien het wedstrijdscenario. Ik kon me goed vooraan handhaven na het zwemmen. Ik hoop dit in Wuustwezel te herhalen, waar het fietsparcours gunstiger is voor de betere zwemmer,” aldus de jonge Accent Tribe triatleet voor hij opnieuw achter de studieboeken kroop.

Thomas Jurgens in Weert (foto: Nederweert24/Johan Horst)

Jarige met pech

Thomas Jurgens had pech. Hij finishte op karakter en werd 53ste. “Een flinke ontgoocheling,” vertelt de Solid-triatleet. “Het zwemmen was niet goed, maar op de fiets  zat het goed. In het lopen ging het ook tactisch perfect tot na anderhalve kilometer. Dan kwam ik ten val, sloeg mijn voet om en was een goede uitslag verloren. Maar geen excuses, nu weer verder werken richting volgende week,” aldus de zondag jarige Thomas.

Jorik Van Egdom won met een snel loopnummer in 1u50’02 voor eigen volk. De Fransman Maxime Hueber-Moosbrugger werd tweede en Brit Iestyn Harrett werd derde

Jolien Vermeylen aan de start in Weert (foto: ETU)
Jolien Vermeylen aan de start in Weert (foto: ETU)

Jolien in de kopgroep

Bij de dames wist Jolien Vermeylen zich na het zwemmen in de eerste groep te nestelen. 3 dames waren weg gezwommen van het pak maar werden later wel bijgehaald. In de groep daarachter gingen enkele dames tegen de vlakte en werd het dus een loopkoers met de kopgroep van een 15-tal dames. Jolien strandde mooi op een 10de plaats. Ze finishte in 2u07’33 op iets meer dan vier minuten van de Russische winnares Alexandra Razarenova.

Christophe De Keyser 14de in Huatulco

Christophe De Keyser in de kopgroep (foto: ITU/Wagner Araujo)
Christophe De Keyser in de kopgroep (foto: ITU/Wagner Araujo)

Geen CDK in Weert. Hij trok, samen met Erwin Vanderplancke, naar Huatulco waar hij een 14de plaats in de ITU World Cup behaalde. “Maar daar ben ik niet echt blij mee. Ik was gekomen voor een top-10 plaats. Het was een tough day at the office in Mexico. Ik had vooral last door de hitte tijdens het lopen, maar daar had zowat iedereen last van. Geen tijd om te rusten nu, want zondag mogen we weer opnieuw. Dan voor eigen volk in Antwerpen dus ik hoop dat heel veel supporters zich zullen laten zien en horen,” aldus Christophe De Keyser.

De Mexicaan Rodriguez won in 55’32. Christophe De Keyser werd 14de in 56’21. Erwin Vanderplancke pakte de 35ste plaats in 57’04.

Weert F 2018