Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
David De Grooff beste age grouper in Nice
David De Grooff in actie (foto: Facebook)
Nieuws

David De Grooff beste age grouper in Nice

David De Grooff in actie (foto: Facebook)
David De Grooff in actie (foto: Facebook)

Dubbel feest voor de Belgische triatleten in de Ironman Nice. Want naast de vijfde overwinning van Frederik Van Lierde was er ook winst voor ons land bij de age groupers. In een snelle tijd van 9u07’57 was David De Grooff de snelste van alle age groupers. Christopher Loose zette de derde tijd neer.

David De Grooff had zijn zinnen gezet op Nice. Vorige week liet hij in Terheijden de lange afstand schieten om nog een laatste prikkel mee te pakken voor Nice. Hij won er prompt de kwarttriatlon. In de Franse Ironman zette David zondag een mooie wedstrijd neer. Met een zwemtijd van 52’06 begon hij al sterk aan een lange dag. De 180 km fietsen legde hij af in 5u12’18 en afsluiten deed hij met een marathon van 2u56’33 op de Promenade des Anglais. Age group winst dus, zowel overall als in zijn M25 categorie. 

Loose Nice 2018

Christopher Loose liep na 9u18’51 als derde age grouper overall binnen. En dat betekende ook voor Devilboy een overwinning. Hij won overtuigend de M30 categorie en mag zich opmaken voor een nieuwe trip naar Hawaii. Danny Van Rompaey, Trinity-ploegmaat van De Grooff, zorgde voor de derde Belgische age group zege bij de M45. Hij haalde het in 9u28’09. Ook Yves Depoorter pakte goud voor België. Bij de M50 was hij in 9u49’57 de beste. In dezelfde categorie dook ook Eddy Verschueren onder de 10 u. Hij werd derde in 9u58’59.