Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lejeune bezorgt België 3de wereldtitel
Emmanuel Lejeune wint goud in Denemarken (foto: ITU/ Wagner Araujo)
Nieuws

Lejeune bezorgt België 3de wereldtitel

Emmanuel Lejeune wint goud in Denemarken (foto: ITU/ Wagner Araujo)
Emmanuel Lejeune wint goud in Denemarken (foto: ITU/ Wagner Araujo)

Emmanuel Lejeune heeft vandaag voor de derde Belgische wereldtitel gezorgd op het ITU Multisport Festival in Denemarken. De franstalige triatleet was de beste in het WK aquathlon. Een paar dagen geleden zorgde Lucas Van Deynze al voor een tweede gouden plak door als eerste age grouper te finishen op het WK cross triatlon. En het Multisport Festival startte met goud voor Arnaud Dely bij de U23 op het WK duatlon…

Een aquathlon is de combinatie van zwemmen en lopen, in dit geval 1.000 meter zwemmen en 5 km lopen. Lejeune moest flink aan de slag na het zwemmen. Hij verloor meer dan 50 seconden op snelste zwemmer Nathan Breen, die een sterke 11’01 neerzette in open water aan de pittoreske haven van Middelfart. De Australiër wisselde snel en begon als eerste aan het lopen. Lejeune zette een inhaalrace in en raapte de ene na de andere concurrent op. Nadat hij de Fransman Kardes voorbij ging, leek zilver het hoogst haalbare. Maar hij kreeg leider Breen in zicht en met een snelle 15’09 spurtte Lejeune naar de wereldtitel. Breen volgde op 11 seconden als tweede, Kardes werd derde. Vrijdag werd Lejeune nog 12de op het WK duatlon…

Van Deynze pakt goud in cross triatlon

Lucas Van Deynze Denemarken

Eerder deze week was het aan de cross triatleten. Bij de elites stonden er jammer genoeg geen Belgische toppers aan de start. Ruben Ruzafa pakte het goud voor Sam Osborne en Brice Daubord. Maar het was wel raak voor ons land bij de age groupers. Lucas Van Deynze was de beste van alle niet-pro’s en pakte in 2u20’23 het goud. Hij was ruim een minuut sneller dan Thomas Mortensen. 

“Na een goede swim kwam ik als 4de uit het water. Na 3 km mountainbiken nam ik de leiding en reed ik steeds verder weg op het snelle maar technische parcours in Svendborg. Met een comfortabele voorsprong kon ik aan de afsluitende trailrun beginnen en liep ik verder uit om met meer dan 4min voorsprong mijn allereerste wereldtitel binnen te halen!”

Volgende zaterdag kan er misschien nog een medaille bijkomen voor België. Dan start Alexandra Tondeur als 1 van de favorietes op het WK LD triatlon.