Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten en Jelle 7de en 12de in grootste WTS race
Marten Van Riel en Jelle Geens na de wissel in Hamburg (foto: ITU)
Nieuws

Marten en Jelle 7de en 12de in grootste WTS race

Marten Van Riel en Jelle Geens na de wissel in Hamburg (foto: ITU)
Marten Van Riel en Jelle Geens na de wissel in Hamburg (foto: ITU)

Marten Van Riel en Jelle Geens hebben een mooi resultaat neergezet in de World Triathlon Series van Hamburg, al vonden ze allebei achteraf dat er meer ingezeten had. Maar een 7de en 12de plaats is toch mooi meegenomen in de grootste WTS race ter wereld. Mario Mola won de WTS Hamburg voor het derde jaar op rij.

Wat de Ronde Van Vlaanderen is voor het wielrennen, dat is Hamburg voor de World Triathlon Series. Meer dan honderdduizend toeschouwers, een snel parcours en alle wereldtoppers die present zijn in deze sprinttriatlon. Na een snel zwemnummer van 750 meter zat Marten Van Riel goed vooraan. Jelle Geens volgde in een derde groepje, maar halverwege de 20 km fietsen kwam alles samen. Ondertussen waren een paar snelle triatleten wel ontsnapt: Vincent Luis, Jonathan Brownlee en Kristian Blummenfelt. Bijna was Marten Van Riel er ook bij geweest.

Marten: “Probleem met schoenplaatje”

“Ik durf niet zeggen of ik het gat effectief had dichtgereden,” vertelde Marten ons vanuit Hamburg. “Maar ik had technische problemen. Een van mijn schoenplaatjes was stuk en daardoor kon ik niet voluit gaan. Dat heeft me zeker opgehouden, al durf ik niet zeker te stellen dat ik erbij geweest was. Het was sowieso een hectische wedstrijd met al die groepjes die bij elkaar kwamen. Ik had uiteindelijk nog een goeie run en pakte toch een mooie 7de plaats,” aldus Marten.

Luis en Brownlee drongen nog even aan, maar moesten in de tweede ronde het hoofd buigen voor de terugkerende Mario Mola. En ook Richard Murray kwam er nog voorbij. WTS-leider Mola won opnieuw in Hamburg in 53’24 , voor Luis en Murray. Marten Van Riel liep sterk en pakte de zevende plaats in 53’50. Jelle Geens werd knap 12de in 54’02. 

Jelle: “Geen supergevoel in het lopen”

Al was hij niet supertevreden. “Uiteindelijk mag ik niet ontevreden zijn met een 12de plaats,” reageerde Jelle vanuit Hamburg. “Het blijft toch een World Triathlon Series. Helaas had ik geen supergevoel in het lopen. Ik kwam nochtans samen met Marten uit de wissel. En met superbenen had er meer ingezeten. Nu ben ik vooral benieuwd naar morgen waar we met België in Hamburg meedoen aan de Mixed Team Relay. Het is de eerste keer voor mij, dus we zullen zien na afloop.

“Met vertrouwen naar Mixed Team Relay”

Het wordt sowieso uitkijken, want in Hamburg krijgen we een Mixed Team Relay over de sprintafstand en in Glasgow wordt het een kwarttriatlon in de Mixed Team Relay. Voor mij dus een goed referentiepunt. Ik heb het nog nooit gedaan, zo’n twee wedstrijden achter elkaar. Maar na deze 12de plaats kijk ik met vertrouwen uit naar de Mixed Team Relay zondag,” aldus Jelle. Het Belgische team start in de nieuwe olympische discipline met Jelle Geens, Claire Michel, Marten Van Riel en Valerie Barthelemy.

Voor Marten en Jelle betekenen de 7de en 12de plaats overigens opnieuw heel wat punten voor de olympische ranking richting Tokyo 2020.

Results Elite Men 2018 ITU World Triathlon Hamburg Triathlon org