Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jens en Shirin winnen sfeervolle Sterke Peer triatlon
Shirin Van Anrooy wint de Sterke Peer (foto: Chris Hofkens)
Nieuws

Jens en Shirin winnen sfeervolle Sterke Peer triatlon

Shirin Van Anrooy wint de Sterke Peer (foto: Chris Hofkens)
Shirin Van Anrooij wint de Sterke Peer (foto: Chris Hofkens)
Een wei ombouwen tot één van de meest sfeervolle triatlonwedstrijden in België, dat kan alleen maar in Wuustwezel. De Sportoase Sterke Peer triatlon staat steevast voor een heel intense spannende race. Ondanks de afwezigheid van de Wuustwezelse Hanne De Vet en Marten Van Riel, beiden aan de slag op het EK in Glasgow, kregen de supporters spektakel om duimen en vingers van af te likken. 
Sterke wedstrijd alweer van Lynn Vermeiren (foto: Chris Hofkens)
Sterke wedstrijd alweer van Lynn Vermeiren (foto: Chris Hofkens)
Om 18u30 gingen de dames van start, de heren mochten 9 minuten later vertrekken om jacht te maken op de dames voor een spannende strijd in the battle of the sexes. Shelsea Weyn en Marie Luyckx konden elkaar goed vinden in het water en met een voorsprong van bijna 30” op een sterke achtervolgende groep de fiets opspringen. In die achtervolgende groep konden we Lotte de Vet, Evelien Keuppens, Noor Van Riel, Karen Steurs en Shirin Van Anrooij vinden. Deze laatste kon onmiddellijk haar duivels ontbinden op de fiets en ging solo in de achtervolging op het leidersduo. Maar daar bleef het niet bij, want de Jeugd A-atlete van het Sportoase-Cecemel-185 team duldde geen tegenstand op het spectaculaire parcours en reed alleen verder naar de tweede wisselzone.
Saartje Vandendriessche in actie in Wuustwezel (foto: Chris Hofkens)
Saartje Vandendriessche in actie in Wuustwezel (foto: Chris Hofkens)
In de achtervolging hergroepeerde alles en zagen we vooral een bedrijvige Karen Steurs die het verschil op Shirin zo klein mogelijk wou houden. Toch moesten ze Van Anrooij bijna een minuut laten gaan. Steurs stormde de wisselzone uit, maar kon geen tijd meer goed maken en moest vrede nemen met zilver na een indrukwekkende race van Van Anrooij. Dat tijdens de Sterke Peer heel wat talent komt bovendrijven bewees Lynn Vermeiren die na een gecontroleerde race afsloot met een sterke loopproef en zo het brons kon afsnoepen van Noor Van Riel, de zus van Marten, en Shelsea Weyn.

Goetstouwers breekt sleutelbeen

Bert Jammaer en Stenn Goetstouwers op kop (foto: Chris Hofkens)
Bert Jammaer en Stenn Goetstouwers op kop (foto: Chris Hofkens)
Bij de heren kregen we amper verschillen te zien in de kop van de wedstrijd na 750 meter zwemmen. Een heus peloton, met onder andere Stenn Goetstouwers, Robbe Janssens, Bert Jammaer, Jens Van Looveren, Andries Verheyden, Stef Coninx, Siebe de Winter, Jeroen Vandael en Sören Sanders vertrok samen uit de eerste wisselzone. De wind speelde een belangrijke rol, en zo kon Goetstouwers de forcing voeren. Hij kwam halfweg het fietsen samen met Stef Coninx ten val. Coninx kon zijn wedstrijd nog verder zetten, maar voor Stenn zat deze editie van de Sterke Peer er spijtig genoeg op. Het verdict bleek achteraf zwaar: dubbele sleutelbeenbreuk en een kruis over de rest van seizoen 2018. Niet veel later viel ook Jammaer uit met een lekke band. 
 
 
Het waren uiteindelijk Jens Van Looveren en Robbe Janssens die elkaar gevonden hadden en er toch in slaagden om de kopgroep uit elkaar te laten spatten. Met een bonus van 50” vlogen ze de tweede wisselzone binnen. Van Looveren, van SPTC, vond onmiddellijk het goede ritme en kon met een snelste looptijd de Sportoase Sterke Peer 2018 op zijn naam schrijven. Janssens kreeg het moeilijk en de  overige podiumplaatsen kwamen vanuit de achtervolgende groep. Jeroen Vandael van Triamo kon de tweede plaats bemachtigen voor Pieter Luyckx van 3PT.  En dat ze in Wuustwezel niet te verslijten zijn bewees Kris Vermeiren die net naast het podium viel.
Jens Van Looveren wint de Sterke Peer (foto: Chris Hofkens)
Jens Van Looveren wint de Sterke Peer (foto: Chris Hofkens)
De Sterke Peer is niet alleen maar triatlon, maar een ware sportpromotie. In de vroege namiddag leefden maar liefst 175 teams zich uit in de trio-triatlon, zagen we 300 jonge lopertjes over een afstand van 400 of 800m af en bijna 40 jeugdatleten trokken hun trisuit aan in een geweldige kidstriatlon.
Michael Schouwaerts van Sportoase (foto: Chris Hofkens)
Michael Schouwaerts van Sportoase (foto: Chris Hofkens)
En een extra vermelding voor Michaël Schouwaerts van 3athlon.be partner Sportoase die als hoofdsponsor zelf de trisuit aantrok nadat hij eerst dochter Emma had begeleid in Wardje’s Kids Run. Michaël werd 219de en in voorbereiding op de 70.3 Ironman van Portugal zag het er goed uit! 
Geweldige sfeer op de Sportoase Sterke Peer triatlon (foto: Chris Hofkens)
Geweldige sfeer op de Sportoase Sterke Peer triatlon (foto: Chris Hofkens)
We danken dan ook het ganse team van de Sterke Peer voor hun inzet en de trouwe sponsor voor hun bijdrage in dit heus triatlonfestival!