Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Geraardsbergen week vroeger voor BK
Nieuws

Challenge Geraardsbergen week vroeger voor BK

new date Pieter Heemeryck Challenge

Challenge Geraardsbergen komt met een verrassende aankondiging. In 2019 gaat de Challenge halve triatlon niet door op 23 juni zoals eerder aangekondigd, maar wel op 16 juni. De wedstrijd wordt dus een week vervroegd. De enige reden die ze in Geraardsbergen geven, is de aanmelding als Belgisch kampioenschap halve triatlon, wat overigens nog niet toegekend is. Waaruit wij dan weer kunnen afleiden dat 23 juni wordt voorbehouden voor een andere grote wedstrijd in België. Maar daarover komt wellicht volgende week duidelijkheid.

De ITU World Cup triatlon van Antwerpen was op elk vlak een succes en dus kunnen we ons in 2019 opmaken voor een nieuwe editie van de wereldbekerwedstrijd aan het MAS. Bij de federatie konden ze ons geen bevestiging geven dat 23 juni 2019 de nieuwe datum wordt voor Antwerpen, maar aangezien Challenge Geraardsbergen een week voor het ITU congres zijn datum wijzigt, wijst wel in die richting. De ITU maakt jaarlijks op het congres in de rand van de Grand Final de kalender voor de World Cup bekend. Als we kijken naar de datums van de World Triathlon Series, dan zou Antwerpen op een mogelijke 23 juni perfect tussen Leeds en Montreal in vallen. Wordt zeker vervolgd dus.

Ondertussen verzette Challenge Geraardsbergen bergen werk om de wedstrijd met een week te vervroegen. Daarin zijn ze geslaagd en ondertussen hebben ze vandaag ook de ingeschreven triatleten op de hoogte gebracht. Wie door de nieuwe datum niet kan starten, heeft tot 1 oktober de tijd om zijn deelname kosteloos te annuleren. “Naar aanleiding van onze kandidatuur voor het BK 2019 halve afstand zien we ons genoodzaakt te verhuizen naar zondag 16 juni. Erg binnenkort meer hierover,” laat Tim Vidts van het organisatieteam van de Skoda Challenge Geraardsbergen weten. “We verontschuldigen ons voor het ongemak dat deze wijziging kan veroorzaken. En natuurlijk geven we atleten die op de nieuwe datum niet kunnen starten en al ingeschreven waren, de mogelijkheid om te annuleren en het inschrijfbedrag terug te krijgen. Als je niet kan starten op 16 juni laat het ons dan weten en wij zorgen voor de terugbetaling,” aldus Tim.

Geraardsbergen wil in 2019 graag het BK halve triatlon organiseren. En een BK en een wereldbeker op dezelfde dag is geen optie voor de ITU. Of ze aan de voet van De Muur effectief voor de Belgische titels zullen strijden, weten ze overigens op 19 september. Na afloop van de finale van de T3 Series worden de toegekende BK’s voor 2019 bekendgemaakt in Lille.