Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mama Deborah en papa Nelis samen op podium in Keulen
Nieuws

Mama Deborah en papa Nelis samen op podium in Keulen

Podium Keulen 226

Een mooie verschijning op het podium van de volledige triatlon van Keulen afgelopen weekend. Triatlonkoppel Deborah Van Gossum en Nelis Pex plaatsten zich allebei in de top-3 en mochten dus allebei naar het podium na afloop. Voor Deborah was het haar comeback na de bevalling van hun eerste dochtertje Lieze.

Het Cologne Triathlon Weekend trekt elk jaar heel wat Belgen naar de Duitse stad net over de grens. Met triatlons vanaf de sprintafstand tot en met de volledige was het een drukke bedoening. Jens Roegiers, met een derde plaats op de olympic distance, en Hawaii-ganger Tony Goossens, met een tiende plaats in de halve, gaven het goeie voorbeeld. Want op de deelnemers van de Cologne 226 was het iets langer wachten. Zij mochten 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen.

Nelis Deborah Lieze podium Keulen

Nelis Pex kwam als eerste uit het water. “Dat gebeurt me niet vaak dat ik als eerste uit het water kom. Mijn wedstrijd kon niet beter beginnen,” liet Nelis weten aan Willy Goossens van Het Nieuwsblad. “Nadien hoorde ik dat na een paar relay-teams Deborah als tweede overall aan land kwam.” Toen de latere winnaar Stefan Eichheimer voorbij kwam op de fiets, liet Nelis de sterke Duitser wijselijk gaan. Als vierde kwam hij van de fiets om dan nog een goeie marathon neer te zetten. Eichheimer won de Cologne 226 in 8u45’58. Nelis kwam nog terug naar de tweede plaats in 8u50’17 na een marathon van 3u02.

Deborah Van Gossum Keulen

Het feestje was helemaal compleet toen Deborah Van Gossum als 12de overall over de streep kwam. Na 10u28’42 werd ze derde dame. En dat was ook voor haar een verrassing. “Het leek in juli nog allemaal fout te gaan toen ik een stressfractuur aan de voet opliep,” vertelde Deborah aan Het Nieuwsblad. Ze moest het in Duitsland afleggen tegen winnares Bianca Grosse die in 9u55’25 zesde overall werd. Stefanie Schwaninger werd tweede. Als alles goed loopt, zien we over twee weken Deborah en Nelis opnieuw in actie in Damme…

Uitslagen Keulen