Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac  en NLT net naast podium op EK clubs
Atriac met Alexis, Katrien, Jolien en Jelle (foto: Olivier Cloet)
Nieuws

Atriac en NLT net naast podium op EK clubs

Atriac met Alexis, Katrien, Jolien en Jelle (foto: Olivier Cloet)
Atriac met Alexis, Katrien, Jolien en Jelle (foto: Olivier Cloet)

Twee keer een vierde plaats… Dat was het verdict voor de Belgische clubs op het EK Mixed Team Relay in Lissabon. Atriac Antwerpen ging vol de strijd aan met de topfavorieten. Bij de juniores zat alles dicht bij elkaar. Het No Limit Team strandde de vierde plaats maar ze waren toch tevreden, net zoals die van Atriac.

De Mixed Team Relay betekent vier ultrakorte triatlons voor twee vrouwen en twee mannen. In zo’n kort spektakel kan je je niet veroorloven om in het eerste zwemmen de boot te missen. Dat overkwam 185-Sportoase-Cecemel en TRIGT. Zij kwamen in de tweede groep terecht en slaagden er niet meer in om vooraan mee te spelen voor de podiumplaatsen, al kwam Marten Van Riel nog sterk terug naar de 7de plaats.

Voor Atriac begon het ook niet rooskleurig. Katrien Verstuyft kwam als tiende uit het water maar kwam wel terecht in de eerste achtervolgende groep die achter Katie Zaferes (Benfica) en Anne Holm (Ganlose Bulls) aan gingen. Katrien liep als 10de naar de relay zone waar Alexis Krug overnam. De Belgische kampioen lange afstand deed het uitstekend en bracht Atriac na een sterk zwem- en fietsnummer naar de zesde plaats.

Jolien Vermeylen schoof in het zwemmen een plaatsje op en in het fietsen kwam ze terecht in een groepje dat streed om de derde plaats. In het lopen viel ze terug naar de zesde plaats. Jelle Geens was de slotatleet voor Atriac. De Belgian Hammer zwom naar de vijfde plaats, maar kreeg een moeilijke opdracht. Het veld lag helemaal uit elkaar. Aurelien Raphael ging voor Poissy aan de leiding, met twintig seconden op Mathis Margirier voor Metz en veertig seconden op Joao Pereira van Benfica. In het lopen raapte Jelle de Hongaar Akos Vanek van Budaorsi op. Joao Pereira liep 15 seconden voor Snelle Jelle maar dat gat kreeg onze landgenoot niet meer gedicht.

Topfavorieten Poissy (met Periault, Pujades, Beaugrand en Raphael) wonnen in 1u23’09. Metz werd tweede in 1u23’35 en Benfica pakte het brons in 1u23’43. Atriac werd vierde in 1u24’27. 185-Sportoase-Cecemel pakte de zevende plaats in 1u25’29. TRIGT werd 15de in 1u29’09.

De No Limit juniores (foto: Koen Vandekerckhove)
De No Limit juniores (foto: Koen Vandekerckhove)

Ook bij de juniores ging de overwinning naar Poissy. Het Belgische No Limit Team streed knap mee vooraan, maar kwamen net te kort voor de medailles. Cato, Merten, Lotte en Arthon brachten NLT naar de vierde plaats in 1u31’24. Poissy won in 1u28’55 voor Les Piranhas (ook al uit Frankrijk) en Alhandra (Portugal).