Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel wint Mokkatlon, klaar voor EK in Ibiza
Tim Van Hemel wint de Mokkatlon (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Tim Van Hemel wint Mokkatlon, klaar voor EK in Ibiza

Tim Van Hemel wint de Mokkatlon (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Tim Van Hemel wint de Mokkatlon (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Twaalf jaar na zijn eerste overwinning heeft Tim Van Hemel opnieuw de Mokkatlon in Mol gewonnen. De Belgische kampioen kwarttriatlon en crossduatlon pikte de wedstrijd voor eigen volk mee als extra voorbereiding voor het EK crosstriatlon en -duatlon in Ibiza. Hij won overtuigend voor kajakker William Peters, vorig jaar nog winnaar. Bij de vrouwen was de Nederlandse crosstriatlon specialiste Riika Kelja een klasse te sterk.

Tim Van Hemel neemt de koppositie over (foto: 3athlon.be/Bo De Saedeleir)
Tim Van Hemel neemt de koppositie over (foto: 3athlon.be/Bo De Saedeleir)

De Mokkatlon was zondag aan zijn 28ste editie toe. De wedstrijd bestaat uit 2 km kajakken, 12 km mountainbiken op een technisch parcours van drie rondjes, en 4 km offroad lopen. In 2006 mocht Tim Van Hemel er voor het eerst starten. Hij was toen net 16 geworden en je mocht pas vanaf 16 meedoen. Hij toonde toen al zijn talent door de wedstrijd te winnen. Nadien werd hij er nog een keer derde en tweede, achter Bart Borghs. Zondag kwam hij voor de vierde keer aan de start in Mol. De 2 km kajakken gingen hem goed af en hij verloor slechts een minuut op de kopgroep van drie van NWC, de Neerpeltse kajakclub, met titelverdediger William Peters.

Peters wist na 1 ronde op de mountainbike al hoe laat het was. Tim bracht het verschil terug tot acht seconden en stormde in de tweede ronde voorbij de Limburger. Vanaf dan bouwde de Squadra triatleet een mooie kloof uit. Van Hemel won de Mokkatlon voor de tweede keer, maar het was vooral Ibiza dat in zijn hoofd speelde. “Ik heb pas vrij laat beslist om mijn seizoen te verlengen en nog op het Multisport EK in Ibiza van start te gaan over drie weken. Vandaag wou ik nog eens testen en het gevoel zit goed. De vorm is goed, maar ik weet absoluut niet wat ik ervan moet verwachten. Want ondanks het WK Xterra in Maui, waar Geert Lauryssen deelneemt, blijven er nog redelijk wat toppers in Europa,” aldus Tim. Die haalde het voor William Peters en Joren Van Pelt.

Riika Kelja wint de Mokkatlon (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Riika Kelja wint de Mokkatlon (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Bij de vrouwen begon Lore Broeckx sterk in het kajakken, maar al na 1 ronde op de mountainbike zag ze Riika Vreeswijk-Kelja voorbij vlammen. Die sloeg meteen een stevig gat en de voorsprong bleef ze ook vasthouden in het lopen. Overtuigende zege van Riika, die zich amuseerde. “Ik doe graag dit soort wedstrijdjes,” vertelde Riika, “Volgend jaar ben ik opnieuw van de partij met Romaric in de Grand Raid van Nisramont. Vandaag had ik het wel lastig in het kajakken, ik leek wel alle kanten op te gaan met deze soort boten,” aldus Riika. Tina De Keulenaer werd tweede en Lynn Vanhoof pakte de derde plaats.