Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens 2de in tot duatlon omgevormde World Cup Sarasota

Jelle Geens 2de in tot duatlon omgevormde World Cup Sarasota

Jelle Geens Sarasota

De ITU World Cup triathlon van Sarasota werd uiteindelijk een duatlon wegens de slechte waterkwaliteit. Het run-bike-run format is normaal in het voordeel van de betere lopers, maar er kwam in Sarasota weinig afscheiding in het eerste lopen. In de laatste run werd het wel enorm spannend, met een Belg in de hoofdrol. Jelle Geens kwam net een handvol seconden te kort om Vincent Luis van de overwinning te houden.

Jelle nestelde zich na het fietsen in een groepje dat een kleine achterstand had op Luis en West. In de slotkilometer werd het duidelijk dat het tussen Vincent Luis, Jelle Geens en Joao Pereira zou gaan. De Fransman bleek net iets te snel, maar Jelle spurtte wel knap naar de tweede plaats voor de Portugees. Luis won in 48’18. Jelle werd op zes seconden tweede. 

Bij de vrouwen won Renee Tomlin voor Kirsten Kasper. Severine Bouchez, die dit jaar naturaliseerde van Canadese naar Belgische, werd 40ste.

Uitslagen