Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens blikt tevreden terug op zijn wedstrijd en heeft het over ‘HELD’ Bart Aernouts
Nieuws

Jelle Geens blikt tevreden terug op zijn wedstrijd en heeft het over ‘HELD’ Bart Aernouts

43950995_10158707393574572_2680243004987408384_o

Naast de geweldige prestaties in Hawaii zette Jelle Geens op datzelfde continent ook een dijk van een wedstrijd neer op de ITU World Cup Sarasota. het volledige raceverslag kon je eerder al terugvinden op 3athlon.be maar wij namen vandaag contact op met ‘snelle Jelle’ en die sprak uitgebreid over zijn race en uiteraard verloor hij de de geweldige prestatie van Bart Aernouts niet uit het oog.

“Bart is een held”

“Ik ben zeer tevreden over de manier hoe deze race verlopen is. Het eerste lopen (de wedstrijd werd omgetoverd naar een duatlon) en fietsen verliep zeer tactisch. Bijna alle belangrijke namen kwamen samen op de fiets. Het kwam er dus op aan in de aanloop naar die laatste loopproef een goede wissel te realiseren. Dat deed ik ook en kwam zo helemaal vooraan in het pak terecht bij het ingaan van het loopparcours. Toen latere winnaar Vincent Luis aan de kop kwam stond de deur achteraan open en moest de ene na de andere atleet de kopgroep laten gaan. Ook voor mij lag na de eerste loopronde het tempo te hoog en besloot al snel de rol te lossen. Een atleet probeerde Luis nog te volgen maar die moest dat uiteindelijk bekopen en zou achter mij zesde worden. Het werd wederom in een World Cup wedstrijd een langgerekte eindsprint waar ik in de laatste 100m nog twee man kon inhalen en zo deze tweede plaats nemen.” Toen we Jelle vroegen of hij de Ironman van Hawaii en meer bepaald de prestatie van Bart Aernouts gevolgd heeft was onze Olympiër kort en bondig: “Bart is een held!!!”

IMG_5846